0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

A Hargita megyei Tibód településen egy impozáns, úszómedencés ház tulajdonosa Veress László, aki Kövér Lászlónak, a magyar Országgyűlés elnökének a kabinetfőnöke – derült ki Juhász Péter videójából. Az Együtt korábbi elnöke által készítetett videóban több helyi lakos megszólalt, akik szerint Kövér is fel szokott tűnni a tornyos épületben, sőt egyesek helyben úgy tudták, hogy a házelnöké az ingatlan.

HVG megkeresésére a magyar Országgyűlés sajtófőnöke cáfolta, hogy Kövér László járt volna az érintett Hargita megyei házban. „Kövér László egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát” – válaszolta az Országgyülés sajtófőnöke arra az újságírói kérdésre, hogy a házelnök megszállt-e bármikor is abban az erdélyi villában, ahol állítólag a falubeliek rendszeresen látták megfordulni. (HVG).

Korábban írtuk: Telekkönyvi adatok alapján ugyanakkor egyértelmű, hogy Veress László a tulajdonosa a 188 négyzetméteres alapterületű háznak. Kövér kabinetfőnökének személye azért érdekes, mert Magyarországon sikkasztás miatt nyomoznak egy őt is érintő kétes ügyben.

A 24.hu november elején tárta fel, hogy Veress családja sajátjaként használ egy budai villalakást, amit külhoni magyaroknak szánt adományokból vásárolt 240 millió forintért a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány. Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Visontai Kálmán Veress munkatársa az Országházban. A szervezet egyetlen nemzetközi forrásból kapott adományt, több mint 322 millió forintot, Frank Liu tajvani milliárdos üzletember közbenjárásával. A külföldről érkezett pénzből 35 millió forintot adtak az Erdélyben bejegyzett Ábel Egyesületnek. Az egyesület elnöke az a Stefán Károly Róbert, aki a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványt alapította – írja a 24.hu. További érdekesség, hogy Veress székelyföldi úszómedencés házának tulajdoni lapja szerint 2019 óta az ingatlanra elővásárlási joga van az Ábel Egyesületnek.

A Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványt két évvel ezelőtt alapították, azonban honlapja, sőt bírósági bejegyzése szerint még e-mail címe sincs. Híradások nem jelentek meg a tevékenységéről. Tavalyi és tavalyelőtti pénzügyi beszámolóit jelentős késéssel, idén októberben adta csak le. Ezek egyikéből derült ki az is, hogy Visontai Kálmán kuratóriumi elnök sógornője 1,8 millió forint adományt kapott, bár ő nem is határon túli. A támogatást azzal magyarázta a kuratóriumi elnök, hogy sógornője és férje is elvesztették az állásukat a koronavírus-járvány miatt – írta a 24.hu.

Forrás: transindex.ro

Foto:itthon.transindex.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.