0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

A kolozsvári KÉSZ Románia építőipari vállalat és az ugyancsak kolozsvári Tervező Iroda, a SDC Proiect nyerte el a Multifunkcionális Balneoklímatikai Központ (CBM) megépítésére vonatkozó szerződést.

A szerződés a kovásznai  Multifunkcionális Balneoklímatikai Központ megtervezését és kivitelezését irányozza elő. A tervet az Országos Befektetési Társaság (CNI) finanszírozza. „A munkálatok, beleértve a tervezést is, 26 hónapig tartanak. E nagybefektetés szép és összetett projektnek ígérkezik”, véli a KÉSZ Románia vezetése.

A pályázati kiírás február 2-án jelent meg és az ajánlattételi határidő március 11-én jár le. A közművek telepítése a kovásznai helyi közigazgatásra hárul. A beruházást 44 millió lejre becsülték. A központ három hektáros területen épül fel, a sípálya szomszédságában. Aquapark és wellness részleg is lesz benne.

Kovászna az azonos nevű megye egyik városa. Kovásznán számos ásványvízkút (helyi nyelvjárásban: borvízkút), illetve több gyógyhatású gázfürdő (mofetta) található. Az ország leghíresebb szív- és érrendszeri betegségek kezelésére alkalmas gyógyfürdője.

A városban 10 szálloda és számos panzió, valamint egy kardiológiai kórház található, modern kezelési lehetőségekkel. A KÉSZ az építőipar meghatározó szereplője a közép-kelet-európai régióban. A vállalat mindent elvégez, kezdve a tervezéstől a kivitelezésig, a berendezések és technológiák telepítésétől az ingatlanfejlesztésig.

A KÉSZ Románia építőipari vállalat épitette fel a Banca Transilvania vagy BT központi, kolozsvári székhelyét is.

A vállalat jövőbeni tervei között szerepel a Szamosújvári Ferences Kolostor (Kolozsvár) rehabilitációja is.

Forrás: zi-de-zi.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: zi-de-zi.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.