0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Mintegy hétszáz embercsempész elengedésével számolnak az osztrákok, akik belügyminiszteri rendeletre már pénteken megszigorították az ellenőrzést az osztrák-magyar határátkelőkön, lelassítva ezzel az Ausztriába dolgozó magyarok hétvégi hazatérését.

Komoly haragot váltott ki Bécsben a magyar kormány döntése a bebörtönzött külföldi embercsempészek szabadon engedéséről. Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter telefonon már vasárnap kérdőre vonta az előzetesen nem közölt döntéssel kapcsolatban magyar kollégáját, Szijjártó Pétert, hétfőn pedig a külügybe kérették Magyarország bécsi nagykövetét. Magyar adatokra hivatkozva mintegy hétszáz embercsempész elengedésével számolnak az osztrákok, akik belügyminiszteri rendeletre már pénteken megszigorították az ellenőrzést az osztrák-magyar határátkelőkön, kellemetlenül lelassítva az Ausztriába dolgozó magyarok hétvégi hazatérését.

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter jelezte, az osztrák kormány felülvizsgálja a magyar rendőri szervekkel a magyar-szerb határon működtetett együttműködési rendszert. Az osztrák belügyminisztérium szóvivője durva bűncselekménynek nevezte az embercsempészetet, olcsó kifogásnak Gulyás Gergely érvelését, miszerint a külföldi csempészek börtönben tartása sokba kerül. Bécs jó ideje kifogásolja, hogy Magyarország nem veszi őrizetbe a határain beáramló menekülteket, hanem az osztrák határig tereli őket. Nem véletlen, hogy miközben Ausztria a múlt év elején 100 ezer menekült beérkezését regisztrálta, addig Magyarország mindössze 50 főt. Az ijesztőnek mondott adatok láttán Bécs már tavaly szigorította a határőrizetet, ennek következtében tavaly 712 embercsempészt tartóztatott le, 61 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Forrás: nepszava.hu

Foto: Népszava

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.