0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Zetalaka Polgármesteri Hivatala évekkel ezelőtt egy 1,2 hektáros területet vásárolt meg Zeteváralján (a 138-as megyei út mentén), ahol házépítésre alkalmas területet szeretnének biztosítani a fiataloknak.

A hatályos törvények értelmében a kedvezményezettek egy éven belül be kell mutassák a polgármesteri hivatalban a házuk megépítéséhez szükséges engedélyeket, ezért döntött úgy a község vezetősége, hogy a területek kiosztását megelőzően elvégzik a közművesítést. Ezáltal lényegesen könnyebb dolga lesz azoknak, akik a program részeként jutnak telkekhez.

Nagy Attila, a község polgármestere Székelyhon.ro hírportálnak elmondta, hogy tizennégy, kiosztásra alkalmas területet mértek ki, ahová mostanra kiterjesztették az ivóvíz- és csatornahálózatot, továbbá az esővízelvezető rendszert.

Ezen kívül egy, a telkek előtt elhaladó kövezett utat is építettek. Az önkormányzat tavaly fogadta el a területek kiosztásának feltételrendszerét, ám mindaddig nem hirdették meg a programot, amíg nem vált biztossá, hogy a villamossági hálózat kiterjesztése is megvalósul. Ez egyébként némileg elhúzódott a bürokrácia miatt, ám végül sikerült dűlőre jutni a szolgáltatóval. Mostanra kiadta a kezdéshez szükséges dokumentumokat a polgármesteri hivatal, így kezdődhet a kivitelezés. A helyiek által ifjúsági negyedként ismert helyszínen már megépült egy biztonságos játszótér a gyerekek számára, valamint hosszútávon új óvoda és iskola létrehozásában is gondolkodik a községvezetés. Mindemellett a közvilágítás kialakítása is megvalósul.

Mivel most már bizonyosnak mondható a közművesítés megvalósulása, ezért az önkormányzat meg is hirdette a telkek kiosztására vonatkozó pályázatát, amelyre május 31-ig lehet jelentkezni a polgármesteri hivatalban – magyarázta az elöljáró. A hatályos jogszabályokkal összhangban kialakított program a 18-34 éves községbeli fiataloknak szól, akik nem rendelkeznek saját, építésre alkalmas területtel. Egyebek mellett fontos az is, hogy büntetlen előélettel rendelkezzenek, továbbá ne legyenek tartozásaik az állam felé. A területek kiosztására kinevezett bizottság a végzettség, illetve a családi állapot alapján is fogja pontozni a jelentkezőket.

 

Forrás: szekelyhon.ro

Foto: Székelyhon

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.