0 0
Read Time:55 Second

Amint mi is megirtuk, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében azt nyilatkozta, hogy egészen kritikus a helyzet, több mint száz magyar diákot kényszerűségből 15 intézményben “szórtak szét” a megyében.

E nyilatkozat jegyében Kovács Irén Erzsébet kisebbségi oktatásért felelős román államtitkárhoz fordultunk, aki nyomatékosan elmondta:

“Mindenkit a Bolyai Liceumhoz helyeztek át, nem osztottak abszolút senkit szét, a tanulók egy tömben vannak, ugyanott, ugyanazokkal a tanárokkal, senkit nem osztottak szét. A diákok megmaradtak saját osztályaikban, saját padjaikban, saját tanáraikkal”.

Ama felvetésre, hogy sajtóinformációk szerint a kilencedikes tanulóknak gimnázium helyett szakiskolákban kellett megkezdeniük a tanulmányaikat, Kovács Irén Erzsébet megjegyezte:

“A katolikus iskolában nem hagytak jóvá cikluskezdő osztályokat, ezért nincsenek előkészitő, V-es és IX-es osztályok. A IX-es tanulók nem voltak beiratkozva a katolikus iskolába. A katolikus iskola számára ez év  februárjában nem hagyták jóvá a cikluskezdő osztályokat, vagyis az előkészitő, az V-ik és a IX-ik osztályokat”.

Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig húzódhat el ez a helyzet, mikor indulhat újra a katólikus gimnazium, röviden igy válaszolt:

“Nem tudom megjósólni, hogy mikor születik végleges törvényszéki határozat”.

Kérdezett: Balázs Magdolna

Foto:Maszol.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.