0 0
Read Time:52 Second

Sajtóközlemény szerint, Málnáson balneológiai képzőközpontot hoznak létre, Nyárádszeredában fiataloknak szánt lakásokat építenek, Vágásban pedig felújítják a művelődési házat a fejlesztési szaktárca finanszírozásával.

Átalakítják, kibővítik és felújítják a málnásfürdői régi szállodát, és balneológiai képzőközpontot hoznak létre benne, fiataloknak szánt lakásokat építenek Nyárádszeredában, és felújítják a Bögöz községhez tartozó Vágás település művelődési házát. A három erdélyi beruházásra mintegy 50 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium.

Málnásfűrdőn a régi szállodát alakítják át, bővítik ki és korszerűsítik. A felújított épületben balneológiai továbbképzőt alakítanak ki. A képzőközpontban elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas tereket építenek ki és szerelnek fel, 80 férőhelyes konferenciateremmel, szállás és étkezési lehetőséggel a diákok számára. A beruházás összértéke közel 40 millió lej.

Nyárádszeredában 25, fiataloknak szánt lakást épít a fejlesztési minisztérium. A szaktárca összesen 10 millió lejes finanszírozást biztosít a beruházásra, a 25 lakást tartalmazó, négyemeletes épületben 22 kétszobás és 3 egyszobás lakás lesz. Hargita megyében, a Bögöz községhez tartozó Vágás településen korszerűsítik a művelődési házat. A fél évszázados épület felújítására 4,5 millió lejt biztost a fejlesztési szaktárca.

Forrás: szekelyhon.ro

Foto: Hirstart

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.