0 0
Read Time:54 Second

A rendezvényen jelen volt Magyarország londoni nagykövete, Kumin Ferenc, valamint Laura Popescu román és Jannisz Causzisz görög nagykövet.

Az idén Veszprém és a Balaton-régió mellett Temesvár és a görögországi Elefszína is viseli az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet.

Temesvár és Elefszína eredetileg 2020-ban lett volna Európa kulturális fővárosa, ám a koronavírus-járvány miatt az Európai Parlament és az Európai Tanács annak idején úgy döntött, hogy a két város Veszprémmel együtt 2023-ban viseli az EKF-címet.

A londoni Magyar Házban tartott bemutatkozó rendezvényen Kumin Ferenc hangsúlyozta: Pécs után – amely 2010-ben volt Európa kulturális fővárosa – Veszprém immár a második magyar város, amely viselheti ezt a címet.

A rendezvényen ismertetett tájékoztató adatai szerint az idei első három hónapban 840 különböző kulturális esemény volt Veszprémben és számos bakonyi, illetve Balaton környéki településen, és az első negyedévben csaknem 260 ezer külföldi érkezett az EKF-régióba.

Az év végéig háromezer eseményt terveznek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezői. A következő hetekben Románia és Görögország londoni nagykövetségei is hasonló bemutatkozó rendezvényeket tartanak kulturális fővárosaik számára.

Forrás: portfolio.hu

Foto: Kultura.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.