0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second
portik
Portik Vilmos

Befejezettnek tekinti az RMDSZ-szel folytatott tárgyalást a közös marosvásárhelyi tanácsosi lista állításáról Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Maros megyei szervezetének alelnöke, és már azt sem tartja kizártnak, hogy alakulata külön jelöltlistával méretkezik meg a helyhatósági választáson.

 A Facebook közösségi portálon egyébként már több alkalommal is felbukkant olyan bejegyzés, mely szerint biztosra vehető, hogy az EMNP önállóan méretkezik meg, a tanácsosi listáját pedig maga Portik Vilmos vezeti, az érintett azonban ezt csupán szóbeszédnek tekinti, melynek szerinte egyelőre nem kell hitelt adni.

Azt azonban hozzátette, már nem látja annak módját, miként tudnának kiegyezni az RMDSZ-szel. Kérdésünkre, hogy ezek szerint a néppárt nem éri be azzal az egyetlen befutóhellyel, amelyet az RMDSZ felkínált, a néppárt megyei alelnöke leszögezte, hogy nem is az zavarja a leginkább, hogy a szövetség csak egy helyet kínál fel, hanem az, hogy azt is megmondja, kit látna szívesen a saját listáján.

Mint ismeretes, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete épp Portik Vilmosnak kínálta fel az elméletileg befutónak számító nyolcadik helyet az összefogás listáján. „Ezt az ajánlatot nem a néppártnak tették, hanem Portik Vilmosnak, holott én csapatban gondolkodom, hisz annak vagyok a tagja” – fogalmazott az érintett.

A magyar–magyar verseny lehetőségét egyébként korábban Peti András, az RMDSZ vásárhelyi elnöke is felvetette, aki szerint megtörténhet, hogy így több magyar bejuthat az önkormányzati testületbe. Ezzel nagyjából Portik is egyetért, mondván, nem tart attól, hogy az EMNP ne érné el az ötszázalékos küszöböt. Ha pedig azt sikerül teljesítenie, matematikailag két jelöltje tanácsosi mandátumhoz juthat. „Lehet, hogy így jobb is, hisz nem adjuk fel az identitásunkat és sokkal markánsabban tudjuk képviselni saját alakulatunkat” – fejtette ki Portik Vilmos.

Ezzel szemben Brassai Zsombor, az RMDSZ megyei elnöke reméli, hogy végül mégiscsak sikerül közös listát indítani.

Mint ismeretes, míg az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezete két biztos befutóhelyet kért az alakulat jelöltjeinek, továbbá egyet a történelmi egyházaknak, az RMDSZ összefogás-ajánlatában egyetlen befutóhely szerepel.[Krónika]

Foto:www.kronika.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.