Lemondásra szólította fel Makkai Gergely marosvásárhelyi alpolgármestert az RMDSZ

Lemondásra szólította fel csütörtökön Makkai Gergely marosvásárhelyi alpolgármestert az őt tisztségbe juttató Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa (TÁT).

Az RMDSZ-szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a TÁT kielemezte Makkai Gergely alpolgármester tevékenységét. Amint Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ-szervezet elnöke közölte: súlyos elégedetlenség fogalmazódott meg az alpolgármester és a frakció tevékenységével kapcsolatban.
“A TÁT mindent figyelembe véve arra kéri Makkai Gergelyt, mondjon le alpolgármesteri tisztségéről” – idézte a közlemény Péter Ferencet. A Maros megyei önkormányzatot is vezető politikus úgy vélte: a lemondásra való felkérés túlmutat Marosvásárhelyen. Ennek országos üzenete van.

 Másrészt, a Maszol.ro hirportál az Erdély TV információira hivatkozva megemliti, hogy a városi RMDSZ vezetésének döntésével szembemenve Makkai Gergely és Bakos Levente helyi tanácsos úgy döntöttek, hogy elutaznak a város képviseletében a dél-koreai világbéke konferenciára.

A marosvásárhelyi RMDSZ utólag egy közleményt adott ki, amelyben elítélte azt, hogy a szövetség városi frakciója, Mózes Levente kivételével szavazatát adta a küldöttség elutazásáról szóló határozattervezetre. A megyei RMDSZ is élesen bírálta a marosvásárhelyi frakciót amiatt, hogy közpénzen történő, a közösség számára értéktelennek tartott kiránduláson vettek részt.

Vass Levente, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke ugyanakkor közölte: a dél-koreai kirándulás miatt a városi szervezet vezetése fejenként 1500 eurós bírságot szabott ki a két városi tanácsosra. A pénzt a tervek szerint a közösség érdekeit szolgáló célokra fordítja majd a szövetség.

Forrás: MTI/Maszol.ro

Foto:Krónika

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.