0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Lemondásra szólította fel csütörtökön Makkai Gergely marosvásárhelyi alpolgármestert az őt tisztségbe juttató Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa (TÁT).

Az RMDSZ-szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a TÁT kielemezte Makkai Gergely alpolgármester tevékenységét. Amint Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ-szervezet elnöke közölte: súlyos elégedetlenség fogalmazódott meg az alpolgármester és a frakció tevékenységével kapcsolatban.
“A TÁT mindent figyelembe véve arra kéri Makkai Gergelyt, mondjon le alpolgármesteri tisztségéről” – idézte a közlemény Péter Ferencet. A Maros megyei önkormányzatot is vezető politikus úgy vélte: a lemondásra való felkérés túlmutat Marosvásárhelyen. Ennek országos üzenete van.

 Másrészt, a Maszol.ro hirportál az Erdély TV információira hivatkozva megemliti, hogy a városi RMDSZ vezetésének döntésével szembemenve Makkai Gergely és Bakos Levente helyi tanácsos úgy döntöttek, hogy elutaznak a város képviseletében a dél-koreai világbéke konferenciára.

A marosvásárhelyi RMDSZ utólag egy közleményt adott ki, amelyben elítélte azt, hogy a szövetség városi frakciója, Mózes Levente kivételével szavazatát adta a küldöttség elutazásáról szóló határozattervezetre. A megyei RMDSZ is élesen bírálta a marosvásárhelyi frakciót amiatt, hogy közpénzen történő, a közösség számára értéktelennek tartott kiránduláson vettek részt.

Vass Levente, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke ugyanakkor közölte: a dél-koreai kirándulás miatt a városi szervezet vezetése fejenként 1500 eurós bírságot szabott ki a két városi tanácsosra. A pénzt a tervek szerint a közösség érdekeit szolgáló célokra fordítja majd a szövetség.

Forrás: MTI/Maszol.ro

Foto:Krónika

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.