0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Elfogták azt a magyar állampolgárt, akit pszichoaktív hatású termékek üzérkedése  közben értek tetten Székelyudvarhelyen. A férfit azzal vádoltak, hogy a városban és a környező településeken több alkalommal is adott el tiltott szereket fogyasztóknak.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) – Hargita Megyei Területi Hivatala tájékoztatása szerint a férfit január 21-én kapták tetten, Székelyudvarhelyen, amikor a gyanú szerint nagy mennyiségű pszichoaktív anyagot (2MMC) árult.

A bizonyítási anyagból kiderült, hogy a férfi 2023 és 2024 januárja között több alkalommal adott el tiltott anyagokat a településen és a környező településeken élő fogyasztóknak.

Ugyanezen a napon a vizsgált férfi által használt helyszíneken elvégzett házkutatások nyomán 78 darab pszichoaktív anyagot (2MMC) és kannabiszt tartalmazó tasakot, 835 darab tartalmatlan, átlátszó műanyagból készült,  porszerű anyag nyomát tartalmazó cipzáras tasakot, 3 darab nagy pontosságú elektronikus minimérleget, 9600 lejt, mobiltelefonokat és két gázpisztolyt találtak és foglaltak le.

Január 21-én a DIICOT – Hargita Megyei Területi Hivatalának ügyészei a férfi 24 órás őrizetbe vételét rendelték el. A magyar állampolgárságú férfi ellen jogosulatlanul és engedély nélkül, pszichoaktív hatású termékekkel való tudatos üzérkedés bűntette miatt inditottak eljárást.

A nyomozás folytatásaként, hétfőn, 16 házkutatási parancsot hajtottak végre Székelyudvarhelyen és több szomszédos településen, és különböző mennyiségű kockázatos és fokozottan veszélyes kábítószert, pszichoaktív anyagokat, aprítóeszközöket, pénzt, mobiltelefonokat, két pisztolyt (egy sűrített levegőjű és egy airsoft) és egyéb bizonyítékokat találtak és foglaltak le.

A Hargita megyei bíróság jog- és szabadságjogok bírája 30 napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Az akciót a Marosvásárhelyi Szervezett Bűnözés Elleni Osztály, a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség rendőrei, a Hargita megyei Speciális Akciószolgálat harcosai és a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség csendőrsége támogatta.

Forrás: agerpres.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: Info Mures

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.