0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
Fotó: Balassi Intézet

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet november 10-17 között tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Bukaresti Magyar Filmhetet.

Az idei eseményen is, akárcsak az előző években szervezett bukaresti magyar filmheteken, a filmkedvelők megismerkedhetnek a magyar filmipar új irányzataival, hiszen a jelenkori filművészet legújabb filmjei: játékfilmek, rövidfilmek, animációk és dokumentumfilmek kerülnek vetítésre. Több film után a téma megvitatására is sor kerül, a “Kérdések és Válaszok” szekcióban. (Q&A)

Az idei rendezvény újdonságaként külön szekcióban lesznek láthatóak a Magyar Filmarchívum által digitálisan felújitott filmek, valamint a “30 éve szabadon” témakörű dokumentum- és játékfilmek.

A Magyar Filmhetet november 10-én, 18 órakor, Bukarest Kulturális Központjában, az ArCuBban, Szemző Tibor Opéra cinematique című Csoma-oratóriuma nyitja, amely nem operafilm és nem filmopera, mégis e két diszciplína mentén körvonalazható. A Filmhét programjában szerepel egy kiállitás is, melynek központi eleme: a díszlet- és látványtervező, valamint egy szakmai kerekasztal-beszélgetés a magyar filmek forgalmazásáról a Magyar Nemzeti Filmalap képviselői és a román filmforgalmazók között.

A magyar filmeket Bukarest több helyszínén vetítik:

Román Parasztmúzeum moziterme (Monetăriei 3), ArCuB (Lipscani 84-90), Balassi Intézet (Gina Patrichi 8), Goethe Intézet (Dorobanți 32), Bukaresti Egyetem – Politikatudományi tanszék (Calea Plevnei 59), Hangar Gastropub (Pipera 44), Point Cultural Hub (Eremia Grigorescu 10).

A filmvetítésre a belépés ingyenes, a program itt található.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.