0 0
Read Time:57 Second

Az Egyesült Államok által a magyar állampolgárok számára bejelentett új vízumkorlátozás heves idegességet váltott ki Budapesten. A Belügyminisztérium szerint „Joe Biden kormánya bosszút áll a magyarokon!” A minisztérium ugyanakkor azt állítja, hogy az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte Magyarországtól, azonban ezen adatokat nem adja senkinek, mert a külhoni magyarok biztonsága a tét, írja Hotnews.ro portál.

„Ezért áll most bosszút a magyarokon Joe Biden elnök úr kormánya!”, olvasható a Belügyminisztérium keddi közleményében, amelyet az MTI idéz.

Az Egyesült Államok a vízummentességi program keretében korlátozásokat vezetett be a magyar útlevéllel rendelkezők esetében. Washington szerint a példátlan intézkedés a biztonsági aggályokra reagál, és a 2011 és 2020 között kiállított úti okmányokra vonatkozik, jegyzi meg a Politico. A vízummentességi programban részt vevő 40 ország közül Magyarország az egyetlen ország, amelyre az Egyesült Államok döntése érvényes. Egy magas rangú amerikai kormánytisztviselő elmondta, hogy a változtatások a vízummentességi program többi 39 résztvevőjének egyikére sem vonatkoznak, és „egyedülállóak Magyarországra nézve”. „Rendszerszintű probléma van, vagis az, hogy 2011 és 2020 között több százezer útlevelet adtak ki, minden személyazonosság-ellenőrzési követelmény nélkül”, jegyezte meg az amerikai tisztviselő.

Forrás: profit.ro

Fordította: Balázs Magdolna

Foto: HotNews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.