0 0
Read Time:58 Second

Magyarország bizonyos állami beruházásokat elhalaszt, hogy megállítsa a költségvetési hiány növekedését a már korábban  felfele történt módositáson túl, nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, írja az Agerpres idézte Bloomberg.

Varga Mihály sajtótájékoztatón ismertette, hogy későbbre halasztanak 675 milliárd forintnyi (1,86 milliárd dollár), államilag finanszírozott beruházást..  A megtakarítási cél „egy folyamatosan mozgó keret”, az érintett projektek listája még nem készült el, tette hozzá Varga.

A magyar hatóságok már megemelték az idei hiánycélt a GDP 4,5 százalékára a korábbi 2,9 százalékról, és a legújabb intézkedések csak a további zuhanás elkerülését teszik lehetővé. A budapesti kormány csak március végéig 2 320 milliárd forintos költségvetési hiányt halmozott fel, közölte szerdán a Pénzügyminisztérium, ennek oka a kamatköltségek növekedése lévén.

Csütörtökön azonban Varga kijelentette, hogy Magyarország már elkülönítette a szükséges forrásokat a budapesti nemzetközi repülőtér többségi tulajdonrészének tervezett átvételéhez, hozzátéve, hogy a tranzakció csak a készpénzhiányt érinti.

A Bloomberg szerint Magyarország a budapesti nemzetközi repülőtér többségi tulajdonrészének átvétele előtt áll, és az adózási problémák ellenére folytatja a többmilliárdos akvizíciót.

A Pénzügyminisztérium úgyanakkor úgy döntött, hogy a megnövekedett bizonytalanságok miatt lemondanak a következő évi költségvetés tavaszi előkészítésének hagyományáról, fűzte hozzá Varga Mihály.

Forrás: economedia.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: Agerpres

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.