0 0
Read Time:51 Second

A budapesti parlament, amelyben az Orbán Viktor miniszterelnök vezette FIDESZ kétharmados többséggel rendelkezik, kedd délelőtt elfogadta az Alaptörvény kilencedik módositását, amely alkotmányba foglalja, hogy „a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi”.

A kormány által javasolt módositást a parlament 134 szavazattal, 45 ellenében és öt tartózkodás mellett fogadta el.

Az új módositás értelmében a szülőknek a gyermekeket keresztény szellemben kell nevelniük. Az új Alaptörvény előirányozza: „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”.

Magyaroszág mindig tiltotta az azonos neműek házasságát, de elismeri mégis az ezek közötti polgári partneri kapcsolatot. Az azonos nemű párok mostanig csak egyedülállóként kérvényezhették az örökbefogadást.

Noha kivételesek is vannak, ami az egyedülálló személy vagy egy családtag örökbefogadását illeti,  „a fő szabály szerint kizárólag házaspárok fogadhatnak örökbe gyermeket”, hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter. Az egyedülálló személyek örökbefogadási kérvényezését a családokért felelő tárca nélküli miniszter hagyja jóvá.

Forrás: biziday.ro

Traducerea: Péterfy Tünde

Foto: index.hu

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.