0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Az Európai Bizottság eljárást inditott Magyarország ellen az ország menekültügyi szabályozása miatt.

A Bizottság hivatalos jegyzéket küldött október 30-án Magyarországnak, amelyben  felszólitja a koronavírus-járványra tett válaszlépések keretében bevezetett új menekültügyi eljárások helytelen alkalmazására, amelyek sértik az uniós jogot, különösen a menekültügyi eljárásokról szóló irányelv rendelkezéseit.

Az új eljárások szerint a harmadik országbeli állampolgároknak ahhoz, hogy nemzetközi védelemért folyamodhassanak Magyarországon, először valamely, az Európai Unió területén kívül található magyar nagykövetségen szándéknyilatkozatot kell benyújtaniuk, amelyben kinyilvánítják, hogy menedékjogért kívánnak folyamodni, majd egy különleges beutazási engedélyt kell kapniuk e célra.

A Bizottság úgy véli, hogy ez a szabály a menekültügyi eljáráshoz való hozzáférés jogellenes korlátozását jelenti, mivel kizárja, hogy a Magyarország területén – ideértve az országhatárt is – tartózkodó személyek ott nemzetközi védelemért folyamodjanak.

Magyarországnak két hónapja van arra, hogy válaszoljon a Bizottság felszólító levelére.

Az Európai Bizottság már több kötelezettségszegési eljárást inditott Magyarország ellen számos probléma miatt,  többek között a jogállamiság és a migráció kérdésében.

Az Európai Unió Birósága ez év májusában a menekülttáborral kapcsolatban hozott itéletet Magyarországgal szemben, pontosabban azért, mert a menedékkérőket a szerb határ mellett épitett lágerben  tartotta.

Az Európai Biróság döntése nyomán Magyarország bezárta a menekülttáborokat, de továbbra is a harátok lezárására törekszik, miután az EU feltárta a menekültügyi eljárás megreformálásával kapcsolatos legutóbbi tervét.

2019 júliusában az Európai Bizottság ismét biróság elé állitotta Magyarországot a menedékkérelem elutasitása miatt.

Forrás: Szabad Európa Rádió

Foto: 24.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.