0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nyilvánosságra hozta a Diákváros terveit az oslói Snøhetta építészeti iroda, amely a létesítményt tervezte. A cég azt írja, hogy egy sokszínű, vibráló városi negyedet képzeltek el a rozsdazónás területre, amely az éghajlatváltozásra is reagált volna. A Telex ezen kívül a részletes tájépítészeti kézikönyvet is megszerezte.

A Ráckevei-Duna közelében, Budapest Déli Kapu térségében épitendő területen a tervek szerint 16 ezer ember – közülük 12 ezer diák – lakott volna, és további 15 ezer dolgozott volna. Az 580 millió forintos terv most úgy tűnik, végleg elveszett, mivel a kormány inkább kínai hitelből fog kampuszt építeni a Fudan egyetem számára. Az új koncepciót a hírek szerint magyar és kínai építészeti irodák közösen fogják kidolgozni.

Korábban kormánypárti és ellenzéki politikusok is támogatták a csaknem 600 millióból megtervezett, sokszínű, vibráló városnegyedet.

Az egyetem terve ellen Karácsony Gergely főpolgármester is felemelte szavát.

„Mi erről kötöttünk megállapodást a kormánnyal a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, erről hozott egyhangú határozatot a Fővárosi Közgyűlés. A kormány azonban suttyomban megszegi a megállapodást, meghazudtolja magát a miniszterelnök, aki azt mondta: amit a Fővárosi Közgyűlés nem akar, az nem lesz Budapesten. Hát, mi nem akarjuk, hogy 500 milliárddal adósítsák el a magyar adófizetőket Kínának. Nem akarjuk, hogy a magyar fiatalok Diákvárosa helyett fallal körülvett kínai elit kampusz épüljön”, nyilatkozta a főpolgármester.

Ahogy mi is megírtuk, a Fudan 540 milliárdosra becsült építkezése jelentős részben kínai alapanyagokból, kínai munkával, nagyrészt kínai hitelből valósulna meg, amit Magyarország fizetne.

Forrás:168ora.hu

Foto: portfolio.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.