0 0
Read Time:58 Second

Nyílt levélben kifogásolja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) főtitkára, hogy az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak a neve a júniusi erdélyi önkormányzati választások egyes kampányrendezvényeinek a programjában szerepel, tájékoztat a www.kuruc.info.hu. Internetes portál.
Az elmúlt évtizedekben számtalanszor beigazolódott, hogy közösek az erdélyi és magyarországi nemzetpolitikai törekvések, irja levelében a főtitkár, megemlitve ezen clkitűzések közül a közösség szülőföldön való megmaradását, gyarapodását, a kisebbségi jogok körének bővítését és a különböző autonómiaformák kivívását.
Az RMDSZ főtitkára meggyőződésének adott hangot, hogy a célok eléréséhez szükség van az erdélyi magyarság erős és egységes politikai képviseletére mind az erdélyi önkormányzatok, mind a bukaresti parlament szintjén, “másrészt pedig nélkülözhetetlen Magyarország befolyásának növelése a régióban és az Európai Unióban egyaránt”.
Kovács Péter megtiszteltetésnek tartotta Magyarország közméltóságainak erdélyi látogatásait, “ha ezt nem a választási kampány idején teszik, és céljuk nem valamely párt támogatása”. Hozzátette, pontos információval rendelkezik arra vonatkozóan, hogy Kövér László neve megjelenik a Magyar Polgári Párt (MPP) székelyföldi kampányrendezvényeinek meghívottjai között.
“Bízunk benne, hogy ez nem felel meg a valóságnak! Meggyőződésünk, hogy minden anyaországi politikai vezető figyelembe veszi Martonyi János külügyminiszter kijelentését, mely szerint Magyarország nem szól bele az erdélyi magyar pártok választási versenyébe” – áll a nyílt levélben.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.