0 0
Read Time:56 Second

A Kolozs Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó intézmények valamelyikénél alkalmazná Alin Tişe megyei tanácselnök azt a két Sri Lanka-i vendégmunkást, akik jelenleg a gyergyóditrói pékségben dolgoznak.

„Néhány napja figyelemmel követem a két Srí Lanka-i munkás esetét, akiket a Hargita megyei Gyergyóditróban alkalmaztak egy pékségben. Az ügy elfajulása kapcsán jut eszembe ismét, hogy e nemzetet nem a széthúzás, a rasszizmus és a idegengyűlölet jellemzi. Úgy döntöttem, hogy hétfőn délelőtt felvesszük a kapcsolatot a két Sri Lanka-i munkással, mivel meggyőződésünk, hogy találunk számukra munkahelyet a Kolozs Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó valamelyik intézménynél, a Tetarom, a Clujana vagy az Agro Transilvania vállalatoknál” , olvasható Aline Tişe Facebook-bejegyzésében.

Másrészt, Ştefan Mandachi vállalkozó is –  aki tavaly egy méter hosszú autópályát épitett Suceava megyében – biráló hangon szólt a gyergyóditrói pékség tulajdonosáról, aki a két Sri Lanka-i péket ezentúl kisegitő munkásként foglalkoztatja és nem engedi, hogy részt vegyenek a kenyér előállitásában. Mandachi felajánlotta a két vendégmunkásnak, hogy alkalmazza saját cégénél. „Ha ügyfeleim elveszitésével is jár a két vendégmunkás alkalmazása vagy ha felháborodást is okozok ezzel, a pékmestereket termelési vezetőként alkalmazom”, hangsúlyozta az üzletember.

Forrás: Digi24s

Forditotta: Balázs Magdolna

Foto:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.