0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second
europarlamentarul Pál Csáky
Csáky Pál európai parlamenti képviselő

Jean-Claude Junckert az Európai Tanács minősített többséggel jelölte az Európai Bizottság elnökének. Mint köztudott, csak ketten nem szavaztak mellette, David Cameron brit és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártjának európai parlamenti képviselője az InfoRádióban azt mondta, nem hiszi, hogy rontana a szlovákiai magyar párt és a Fidesz közötti kapcsolatokon a Junckerre adott szavazata. “Barátok között is előfordul, hogy bizonyos kérdésekben nem értenek egyet. A Fidesznek, mint ahogy David Cameronnak is megvoltak a maguk érvei, más-más okok miatt nem szavazták meg Juncker úrat. Az érveik nagy részét én is osztom. Úgy gondolom, jobb lett volna egy fiatalabb, dinamikusabb személyiséget állítani az Európai Bizottság élére” – nyilatkozta Csáky Pál hozzátéve, hogy nem tiszta szívvel, nem tiszta lelkiismerettel szavazott Jean-Claude Junckerre.

Az MKP európai parlamenti képviselője hétfőn Strasbourgban egyperces felszólalásban hívta fel a figyelmet az őshonos kisebbségek jogaira. Csáky Pál angolul elmondott beszédében arra figyelmeztetett, hogy az Európai Unión belül nem szabad a kisebbségekre úgy nézni, mint egy idegen elemre.
“Az őshonos kisebbségek néha akaratuk ellenére vannak kiszolgáltatva a nagypolitikai folyamatoknak, ugyanakkor a nagy nemzetek is példát vehetnének arról, hogy mennyire felül tudnak emelkedni néha ezen a kicsinyes helyzeten, és mennyire komoly szolgálatokat tudnak tenni az európai ügyeknek is” – fogalmazott a képviselő. Csáky Pál felszólalásában kérte az Európai Parlamentet, jobban figyeljen oda a kisebbségek jogaira.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.