0 0
Read Time:58 Second

Elítélte Magyarországot csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) annak a szíriai migránsnak az ügyében, aki 2016-ban illegális körülmények között próbált bejutni az ország területére és miután a határőrök megakadályozták szándékában, vízbe fulladt a Tisza folyóba, a szerbiai határon, tájékoztatott az EFE hírügynökség.

Az EJEB úgy ítélte meg, hogy Magyarország ebben az ügyben megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményének két cikkelyét, nevezetesen az élethez való jogról szóló cikkelyt és az embertelen vagy megalázó bánásmódot tiltó cikkelyt, mivel nem folytatott vizsgálatot.

A férfi testvére beperelte Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Ők ketten együtt voltak, amikor 2016. június 1-jén emberkereskedők segítségével Szerbiából a Tisza folyón egy hajóval átkelve próbáltak eljutni Magyarországra.

Elmondása szerint a magyar határőrök Szerbiába való visszatérésükre kényszerítették őket, amikor testvére vízbe fulladt. Az EJEB-hez benyújtott panaszában azt állította, hogy testvére halála a magyar határrendészet fellépésének következménye volt, és a magyar hatóságok nem folytattak hatékony nyomozást a történtekkel kapcsolatban.

Az európai bírák igazat adtak az áldozat testvérének és arra kötelezték Magyarországot, hogy fizessen az elhunyt migráns családjának – amely jelenleg Németországban tartózkodik – 34 ezer eurós erkölcsi kártérítést és 5600 euró perköltséget.

Forrás: agerpres.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: stiri.tv.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.