0 0
Read Time:59 Second

Több ezren tüntettek szombaton – már ötödik napja – a magyar fővárosban, Budapesten, az Orbán-kormány adóreformja ellen.

A konzervatív elnök áprilisi újraválasztása óta először tartott tiltakozások kedden kezdődtek, miután a parlament elfogadta azt az adóreformot, amely a tüntetők szerint több százezer kiskereskedő adóját fogja emelni.

„Orbán, menj a pokolba!” – skandálták néhányan szombaton, Budapest belvárosában, több ezer tüntető közül, tájékoztatott az Agerpres Hírügynökség által idézett AFP francia Hírügynökség.

„Amit ők (a kormány) csináltak, az őrültség. Ez nem hoz semmit a költségvetésbe”, mondta az AFP-nek egyik tűntető, Pusztai Ilona, 37 éves ügyvéd.

“A kormány megszorító intézkedéseket hoz továbbra is, de az emberek ezt már nem bírják” – nyílatkozta egy másik tüntető, Gémesi Zoltán, 68 éves professzor.

Egyre nagyobb az infláció

 Orbán Viktor pénteken megvédte a vitatott reformot, amelyet “jónak és szükségesnek” tart.

Magyarország, amely Brüsszellel tárgyal a gazdaságot támogató forrásokról, magas inflációtól szenved és a nemzeti pénznem  leértékelődésével szembesül.

A kormány szerdán “vészhelyzetet” hirdetett az ukrajnai háború okozta energiaválságra reagálva és a széntermelés tervezett növelését szorgalmazta. Egyben felhíva a lakosság figyelmét az energiafogyasztás korlátozására. Az átlagosnál több energiát fogyasztóknak piaci áron és nem az erősen államilag támogatott áron kell fizetniük az energiát.

Forrás: euronews.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: sigi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.