0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Ezen a hétvégén a németországi Burghausen városa ad otthont a 2023-as Bajusz és Szakáll Világbajnokságnak, ahová a magyar csapat 5 fővel érkezett. Járomi Zsolt is a csapat tagja.

Az alföldi tanárember már háromszor nyert világbajnokságot. Tegnap a hagyományos magyar csikós viseletbe öltözött tanár ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Burghausenben Járomi Zsolt a természetes magyar bajusz kategóriában ismét világbajnokságot nyert.

Egész hétvégén zajlik a világbajnokság amire öten utaztak ki a Magyar Bajusz Társaságból, közülük hárman indultak a természetes bajusz kategóriában. A magyar bajuszkirály a világ leghosszabb kastélyának is otthont adó Burghausen főterén vette át a díjat.

Ez a negyedik világbajnoki címem. Ebben a kategóriában megengedett valamilyen segédanyag használata, természetesen én is éltem ezzel a lehetőséggel. Reggel kipödörtem a bajszomat a szálláson, és délután négykor volt a fellépés. A nagy meleg miatt nem haszáltam viaszt, lakkal tartottam karban, az jobban bírja a nyári meleget -mesélte a világbajnok a Sokszínű vidéknek.

Járomi Zsolt az is elárulta, hogy idehaza, nap mint nap ugyanilyen bajusszal megy reggelente az iskolába is.

Zsolt legnagyobb riválisa tegnap egy amerikai versenyző volt, de ő túl sok vaxot használt, ráadásul szőkésbarna az arcszőrzete, és ez a kombináció nem annyira mutatós, mint a magyar versenyzőé.

Egy magyar ezüstérmet is hozott a világbajnokság, bár Jelényi Lóránd Brazíliába viszi haza a díjat. A vice világbajnok a természetes szakáll 60 centinél hosszabb kategóriában érte el a kiváló eredményt.

Szabó Sándor és Bajkai István is a 9. helyen végzett, Juhász János pedig 4. helyezést ért el. Mindhárman a természetes bajusz kategóriában versenyeztek.

A verseny vasárnap délután egy vidám felvonulással zárul a festői kisváros főterén.

Forrás: 24.hu

Foto: Szo 124

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.