0 0
Read Time:2 Minute, 47 Second

Gyönyörű helyek Magyarországon és más országokban, ahol a jó élet lakik

Egy-egy fárasztó, stresszes munkanap után nincs olyan, aki ne akarna kiszakadni a mókuskerékből, és egy csendes, nyugalmas, szép helyen pihenni egyet. Ilyenkor gyakran vágyódunk kimozdulni a saját életünkből, valahová távol a napi rohanástól.

Mivel ezt a mindennapokban csak nagyon ritkán engedhetjük meg magunknak, azzal vigasztalódunk, hogy eltervezzük, ahogy nyugdíjas korunkban egy csodásan békés helyen, nyugalomban éldegélünk.

Franciaország – Yvoire

A francia falut a Genfi-tó partján találjuk. A 14. században fontos katonai szerepet töltött be. Az alig 1000 főt számláló kedves települést gyakran hívják Franciaország legszebb falujának, nem véletlenül. Hangulatos, szűk kis utcák, sikátorok szabdalják, az ablakokban színpompás virágok vonzzák a szemet.

Hollandia – Giethoorn

A holland Velenceként ismert gyönyörű falucskában nincsenek utak, sem autók. Házait fahidakon, biciklivel a gyalogutakon vagy vízen csónakokkal lehet megközelíteni.

Se autózúgás, se szmog – a hajók is csendesek, úgynevezett ,,suttogó hajók”, elektromos motorral működnek, zajt így ezek sem csapnak.

Télen, mikor befagynak az egy méter mély csatornák, vígan korcsolyával közlekedhet mindenki, akinek épp ahhoz támad kedve.

Giethoorn igazán a nyugalom szigete, de nincs messze Amszterdamtól, ha valaki mégis nyüzsögne egy kicsit.

Németország – Rothenburg (ob der Tauber)

A meseszép középkori város messze földön híres a szépségéről. A fennsíkon elhelyezkedő település mellett húzódik a Tauber folyó. Az érdekes fagerendás, színes házak, történelmi épületek mellett jellemzőek a szűk sikátorok, macskaköves utcácskák, s az egész város őrzi a középkori stílusjegyeket.

Csehország – Telč

Csehországban Prága a legismertebb város, de rengeteg bájos kisvárost is lehet találni az országban, ahol bárki szívesen időzne. Az egyik ezek közül Telč. A 13. században épült település történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része, központi részének szépsége vetekszik az olasz városok szépségével.  Gótikus stílusban épült, gyönyörű színekben pompázó házak, barokk díszkutak a főtéren, kellemes tópart, reneszánsz kastély és a csodás park, szépség és nyugalom.

Anglia – Lower Slaughter

Idilli kis angol ékszerdoboz, klasszikus angol falu képét nyújtja. Kőházak, virágos kertek, lassan áramló folyó,  fahidak, mindez békés hangulatot árasztva. Ezen a településen található a Copse Hill Road, amit már Anglia legromantikusabb utcájának is megválasztottak.

A falu viszonylag érintetlen, nem nyüzsögnek turisták, pedig sokak szerint ez a település Anglia egyik legszebb falva.

Ausztria – Hallstatt

Hallstatt Felső-Ausztria Traunviertel régiójában fekszik, a Hallstatti-tó délnyugati partján. A tópart és a közeli hegyek között csak egy keskeny sáv építhető be, a házak egy része meredek lejtőre, mások a tófenékbe vert cölöpökre épültek. A városba autóval csak az ott lakóknak szabad behajtani, a közlekedés főleg hajóval történik. A kisváros 1997 óta az UNESCO Világörökségének része.

Svájc – Luzern

Luzern a Luzerni-tó partján fekszik. Városi élet, festői szépségű tó és hegyek, csodás látvány bármerre is néz az ember. Nem véletlen, hogy a települést a világ egyik legbájosabb városaként tartják számon. Az óvárosban csodás freskókkal díszített házak és macskaköves utcák várnak mindenkit, valamint itt találhatók a világ legrégebbi fedett fahídjai is.

Magyaroszag -Bakonybél

A nyugalom végtelen szigete, ahol az ember úgy érzi, szabadon lélegzik. Az Északi-Bakony közepén, a Bakony legmagasabb hegyének, a Kőris-hegynek a közelében, a Gerence-patak partján fekszik. Az egész környék gyönyörű, az ott lakók végtelenül kedvesek, s még a vándorral is úgy bánnak, mintha régről ismernék. S ha valaki különleges helyre zarándokolna, kisétálhat a Borostyán-kút (Szent-kút) kápolnához, körülnézhet a kálvárián, vagy a tó körül.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu/

Foto:Pinterest/Flickr/CityXplora/ Tangled Up In Food/Time Travel Turtle/TripAdvisor/TripAdvisor/Zoover/RevNGo.com

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.