0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) volt elnöke, a Romániai Magyar Demokata Szövetség volt szenátora, Olosz Gergely ellen – akit három év letöltendő börtönbűntetésre itélték befolyással való üzérkedés vádjával – a kovásznai rendőrök nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A helyi forrásokra hivatkozó több romániai sajtóorgánum szerint a volt RMDSZ-szenátor Magyarországra menekült.

Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna megyei rendőrfelügyelőség szóvivője január 3-án a MEDIFAX hirügynökség tudósitójának azt nyilatkozta, hogy a rendőrök további vizsgálatot folytatnak Olosz Gergely megtalálásért.

Nicoleta Tolvaj Marin ugyanakkor megjegyezte, hogy „az elmúlt év utolsó napjaiban országos elfogató parancsot adtak ki a nevére, és személyi adatait elküldték Románia valamennyi határátkelőjéhez. Miután ez nem vezetett eredményre, most már nemzetközi körözést adtak ki ellene”.

A romániai sajtó szerint a Kovászna megyei források azt nyilatkozták a MEDIFAX tudósitójának, hogy Olosz Gergely Magyarországra menekült. “Úgy tűnik,hogy Olosz jó barátja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, akivel több alkalommal is volt vadászni Székelyföldön”, jegyezték meg az emlitett források.

A volt RMDSZ-szenátort a legfelsőbb biróság három évi letöltendő szabagságvesztésre itélte korrupcióért. A döntés végleges. A legfelsőbb biróság fenntartotta a fellebbezés után a táblabiróság által 2016-ban hozott döntést, mely szerint Olosz Gergelyt három évi börtönbűntetésre itélték.

Az ítélet a háromévi letöltendő börtönbüntetés mellett 384 ezer euró és 400 ezer lej értékű vagyonelkobzásról is rendelkezett.

A média egy, 2018-ban, Budapesten készült fotóra is utal és párhúzamba vonja Olosz Gergely volt szentár esetét Markó Attila volt RMDSZ-képviselő esetével, aki ellen úgyszintén nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A sajtó azt sugallja, hogy mindketten Magyarország területén tartózkodnak és Orbán Viktor és Semjén Zsolt vezette kormány védelmezését élvezik.

Megjegyzendő, hogy a magyar kormány hitelessége megcsorbult azt követően, hogy politikai menedékjogot nyújtott Nikola Gruevski volt macedon kormányfőnek, aki ellen hazájában négy bűntető pert inditottak. Egyes nyugati források szerint, a magyar állam következetes e terén, hiszen nemrég elutasitotta két fegyverkereskedő kiadását Amerikának, akiket Washington helyett Moszkvába küldtek, ahol nem biztos, hogy törvény elé állitják őket.

Székely Dénes

Foto:hvg.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.