0 0
Read Time:45 Second


A sepsiszentgyörgyi Visszhang-Ecou Ifjúsági Egyesület több multikulturális projektet kezdeményezett az elmúlt két év során. Az idén is – a nyári hónapokban – több, négy napos tábort szervez a Kovászna megyei Sugásfűrdön a sepsiszentgyörgyi és Kovászna megyei elemi és általános iskolások számára. A 10-15, román és magyar gyermekekből álló csoportos nyaralás célja a kölcsönös megismerés, valamint az, hogy a gyermekek játszva tanuljanak az összeállitott változatos programok segitségével. Az egyesület szakképzett tanügyi káderei és önkéntesei mindent megtesznek, hogy a gyermekek számára felejthetetlenek legyenek ezek a táborok.
Az első kisérleti jellegű programot ez év júniusa végén szervezték meg Sugásfürdőn, amelyben 13 dicséretre méltó, hidvégi román, roma és magyar nemzetiségű általános iskolás vett részt.
A második alkalommal nemrég megszervezett multikultúrális táborban a sepsiszentgyörgyi Ady Endre általános iskola 12 magyar és román tanulója töltött néhány napot. A gyermekeknek sok közös programban volt részük a Szepsiszentgyörgy melleti üdülőhelyen, a szakképzett tanügyi kádereknek köszönhetően.

Készitette: Székely Dénes

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.