0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

A legújabb erdélyi magyar párt, a Magyar Polgári Erő (MPE) az ország nyolc megyéjében alapított szervezetet, és az önkormányzati választásokon 50 településen indít polgármesterjelöltet és alakított ki tanácsos listát – jelentette be Kulcsár Terza József.

A Magyar Polgári Erő (MPE) jelenleg Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Kolozs, Szilágy, Bihar és Szatmár megyékben rendelkezik megyei szervezettel, számolt be Kulcsár Terza József, aki szerint nem kedvez számukra, hogy szeptemberről júniusra hozták előre az önkormányzati választásokat, mert eredeti terveik szerint a nyarat a szervezetépítéssel szerették volna tölteni. „A Magyar Polgári Erő ereje a következő négy év alatt fog megmutatkozni”, állapította meg Kulcsár Terza József.

Háromszéken hétvégén alapították meg az MPE megyei szervezetét, amelynek élére Miklós Andrást választották, őt Szabó Levente, a Kovászna városi szervezetük tagja segíti alelnökként, míg a párt elnökségi tagjának választották a sepsiszentgyörgyi Nagy Gábor Leventét, a vargyasi Román Attilát és a baróti Csíki Bélát.

Az MPE számára egyetlen ügy van: az autonómia

Kulcsár Terza József kifejtette: pártja a nemzeti ügyeket képviseli, és számukra egyetlen ügy van: az autonómia. „Évek óta dolgozunk azon, hogy a székelyföldi autonómiatörekvéseket számos európai uniós tagállamban ismertessük, és ezáltal partnereket találjunk ügyünk támogatásához”, fogalmazott az MPE megbízott elnöke, aki elmondta: meghívására ezen a héten Székelyföldre látogat Jean-Félix Acquaviva, Korzika képviselő által vezetett delegáció.

Csütörtökön 18 órától a sepsiszentgyörgyi könyvtár Gábor Áron termében szervezik meg „Az autonómia összeköt – Autonomia liata” nyilvános pódiumbeszélgetést, amelyen a korzikai képviselő mellett részt vesz Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, a FUEN elnöke. Arra szeretnének rávilágítani, hogy a területi autonómia intézménye a nemzetek közötti békés együttélés legfőbb garanciája. Ugyanakkor világossá szeretnénk tenni, hogy nemcsak az adott területen élők élvezik az autonómia jótékony hatásait, hanem az azt biztosító ország is nyer ezáltal, mondta Kulcsár Terza József.

Sursa: maszol.ro

Foto: Székelyhon

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.