0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Az olasz állami vasúttársaság, a Ferrovie dello Stato Italiane (FS) három kategóriában, a Lusso (luxus), az Espress (expressz) és az Omnibus-regionali (regionális) kategóriákban indít vonatokat.

A tavaly elindított káprázatos új tengerparti vonatút után Olaszország még három új vasúti útvonalat nyit meg. A vonatok az állami vasúttársaság részét képező FS Treni Turistici Italiani nevű új márka részét képezik. A társaság célja, hogy különleges vasúti élményeket kínáljon az olaszországi turisták számára – adta hírül a Time Out.

A távolsági luxusútvonalak közé tartozik a 2024-ben induló Orient Express La Dolce Vita szolgáltatás. Az Omnibus-regionali vasúti járatai pedig jóval megfizethetőbb és lassabb utazást jelentenek majd, hogy útközben gyönyörködhessünk Olaszország csodálatos tájaiban. Az expressz szolgáltatások a nagyobb városokból a turisták körében népszerű területekre szállítják majd az utasokat, például Milánóból a toszkán tengerpartra, és ide tartoznak a déli régiókban közlekedő éjszakai vonatok is.

Ezeken az útvonalakon átalakított veterán kocsik közlekednek, amelyek egy része még tárgyalóteremmel és sítárolóval is rendelkezik. Vannak olyan útvonalak is, amelyek gondtalan rövid pihenéssel egybekötött utazást kínálnak. Az egyik ilyen Rómából a Cortina d’Ampezzo síközpontba szállítja az utasokat, akik egy étkezéssel egybekötött hétvégi síelés után vasárnap este térhetnek vissza az olasz fővárosba.

Antonio Tajani, Olaszország miniszterelnök-helyettese elmondta, hogy a program az olaszországi „modern turisztikai stratégia” részét képezi, amelynek célja, hogy a turisták a fenntarthatóság jegyében vasúton ismerkedhessenek meg az ország hagyományaival és kisebb közösségeivel. Az új útvonalak 2024-ben indulnak.

Az olasz hatóságok nemcsak vasúti utazási lehetőségekkel próbálják bemutatni Olaszország gyönyörű tájait, hanem a világ legromantikusabb tengerparti sétánya révén is. A Via dell’Amore, azaz a Szerelem ösvénye nemsokára újra megnyít. Jó hír a most Olaszországba utazóknak, hogy a sétány egy részét a múlt hónapban már megnyitották, de a teljes szakaszt várhatóan csak 2024 júliusától vehetjük birtokba – írja a CNN.

Az olaszországi Cinque Terre Nemzeti Parkon át haladó sétányt még 2012-ben zárták le földcsuszamlás miatt, ám a hosszas felújítás után a szerelmesek ösvényének első szakasza most újra látogatható. A sétány az UNESCO Világörökség részét képező Cinque Terre szívében megbúvó két festői falut, Riomaggiore-t és Manarolát köti össze.

Az ikonikus útvonal meglátogatásához a turistáknak előzetesen, online kell jegyet vásárolni, ami 5 euróba kerül, a maximum harminc fős csoportokat pedig félóránként helyi idegenvezető kíséri majd. A helyi lakosok ingyen sétálhatnak az ösvényen, de jó tudni, hogy a Via dell’Amore éjszaka zárva tart, két bejáratát pedig kamerarendszer őrzi – olvasható a TimeOut oldalán.

Sursa: travelo.hu

Foto: Travelo

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.