0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Orbán Viktor jobban képviseli a magyar nemzetet, mint Kossuth Lajos, Széchenyi István vagy Petőfi Sándor – állítja az a jelentés, amelynek a létezésére Tusnádfürdőn, a bálványosi szabadegyetemen derült fény. Az Index írja, hogy a „külhoni magyarság iránti nemzeti érzékenyítést célzó” felmérésben a Szász Jenő volt székelyudvarhelyi polgármester vezette Nemzetstratégiai Kutatóintézet többek között arról kérdezte a magyar társadalmat, hogy

melyik történelmi vagy ma is élő személy képviseli a legjobban a magyar nemzetet.

Minden megkérdezett három személyt jelölhetett meg, a válaszok tanúsága szerint pedig a magyarok úgy gondolják, hogy a magyar nemzetet Orbán képviseli a legjobban. 18,2 százalékkal legalábbis a miniszterelnök lett az első. Mögötte Kossuth 15,5, Széchenyi 11,8, Petőfi 9,5 százalékot kapott. Szász a maga részéről sietve hangsúlyozta is, hogy ezt nem az intézete állítja, hanem a magyarok. 

Az első ötbe egyébként még Áder János államfő fért be 6,6 százalékkal, ami azt jelenti, hogy az államalapító Szent István a magyarok többsége szerint nem tartozik a nemzet kiemelkedő képviselői közé.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet 2012-ben hívták életre Orbán irányítása alatt működő központi hivatalként 1,3 milliárd forintból.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet felmérésének az eredményét, Bali János, az intézet igazgatója ismertetett a Tusnádfürdőn megrendezett Bálványosi Szabadegyetemen, tájékoztatott az Index.hu.

Forrás: index.hu

Foto: 168 Óra

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.