0 0
Read Time:55 Second

forgatag_12_bInterjú az EMNP Maros megyei szervezetének volt alelnökével

Portik Vilmos, az EMNP Maros megyei szervezetének alelnöke lemondott az Erdélyi Magyar Néppártban (EMNP) betöltött tisztségéről és helyi képviselőjelöltként sem indul a júniusi önkormányzati választásokon.

Lemondása kapcsán megkérdeztük Portik Vilmost, hogy beszélhetünk politikai áldozathozatalról. Ime, hogyan vélekedett:

“Én ezt nem tudom megitélni, itéljék meg mások, akik erre hivatottak. Magamat nem tekintem aldozatnak és döntésemet sem áldozathozatalnak. Azért mondtam le, mert nem tudtunk egyetlen közös listát alkotni a helyhatósági választások távlatában. Ami a marosvásárhelyi helyhatósági választásokat illeti, segitek Sóos Zoltánnak, aki függetlenként indul, vele fogok együtt dolgozni. A jövőre nézve, remélem, hogy jobban összefognak azok, akik szerepet vállalnak  a magyar nemzetpolitikában, a politikai érdekek megfelelő képviseletében”.

Arra a kérdésre, hogy mit fog tenni a jövőben, Portik Vilmos elmondta:

“A vásárhelyi Forgatag szervezésével szeretnék foglalkozni, illetve mint minden más polgár, megpróbálok szakmai téren kiteljesedni. Ami  a politikai életet illeti, amennyiben megkérnek, megkeresnek, hogy valamilyen feladatot vállaljak,  minden olyan feladatban szerepet fogok vállani, amellyel egyetértek és amely a magyar közösség előrehaladását szolgálja, függetlenül attól, hogy  milyen politikai oldalról jön a kérés”.

Az interjút készitette: Balázs Magdolna

Foto:www.szekelyhon.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.