0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

A pontifex.ro honlapon kell bejelentkezniük mindazoknak, akik részt szeretnének venni Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjén – jelentették be a szervezők egy szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón.

Amint Oláh Zoltán kanonok, a pápalátogatás sajtófelelőse elmondta: a regisztráció március elsejétől kezdődik, és március 31-ig tart. Valamennyi regisztrált személy e-mailben vonalkódos belépőt kap, amelyet ki kell nyomtatnia, és amely nélkül nem juthat be arra a több mint tízhektáros védett területre, amelyet a csíksomlyói hegynyeregben biztonsági okokból elkerítenek a hatóságok.

A szervezők arra buzdítottak, hogy az érdeklődők lehetőleg csoportosan, a plébániáknak megfelelően jelentkezzenek, és csakis tömegközlekedési eszközökkel jöjjenek Csíksomlyóra. Május 31-től Csíkszeredába már csak az engedéllyel rendelkező, csoportokat szállító gépkocsik juthatnak be. A bekerített területre csakis beléptető kapukon keresztül, biztonsági ellenőrzés után juthatnak be a zarándokok. Magukkal vihetnek tábori széket, esernyőt, élelmiszert, gyógyszert, és vizet, fél literes flakonokban. Nem lehet viszont a csomagban, olló, bicska vagy más szúró, vágó eszköz, és gyúlékony vagy robbanékony anyag.

Oláh Zoltán elmondta: szeretnék a rendezvény imádságos jellegét megőrizni, ezért arra kérte a zarándokcsoportokat hogy csakis a templomi lelkiségi zászlóikat hozzák magukkal, és ne hozzanak olyan zászlót vagy feliratot, ami a zarándoklat szellemétől idegen.

A kanonok azt is bejelentette: a pápai szentmise szertartása latin nyelvű lesz, Ferenc pápa olaszul fog prédikálni magyar szinkrontolmácsolással, az énekek magyarul hangzanak majd el. Az egyház román és angol tolmácsolást is biztosít, amit mobiltelefonon lehet majd hallgatni. A csíksomlyói pápai szentmisét élőben közvetíti a román közszolgálati televízió.

Oláh Zoltán az MTI kérdésére kijelentette: egyelőre sem romániai, sem magyarországi állami méltóságok nem jelentették be részvételi szándékukat a csíksomlyói pápai misén.

Forrás:MTI

Foto:Index.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.