Rétvári Bence a Szentszék külügyminiszterével találkozott Rómában

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nemrég Rómában találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék külügyminiszterével, aki elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot – közölte a tárca.

A közlemény szerint Rétvári Bence részletes tájékoztatást adott Magyarország Hungary Helps programjáról és az üldözött keresztények megsegítése érdekében végzett magyar tevékenységről. Külön kitértek a települési újjáépítésre Irakban és a humanitárius segítségekre Jordániában és Libanonban.

Rétvári Bence elmondta, Magyarország anyagi erejét meghaladó módon is igyekszik támogatást adni oktatási, lakhatási, egészségügyi és más humanitárius célokra, illetve százas nagyságrendben biztosít ösztöndíjakat is – tették hozzá.

Az érsek külön elismerte, hogy a magyar kormány az üldözött területeken elő keresztények vezetőit személyesen is meghívta, illetve meglátogatta, hogy felnyissák az európaiak szemét a valós történésekre és a segítséget a helyi igényekhez igazítsák.

A Szentszék külügyminisztere elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot és jó példának tartotta más országok számára is, mert visszaadja a reményt az otthonukat elhagyóknak, hogy szülőföldjükre visszatérve építsék újra a jövőjüket.

Rétvári Bence személyesen is meghívta az érseket az októberi, üldözött keresztények megsegítésével kapcsolatos budapesti nemzetközi konzultációra – áll a közleményben.

Forrás: inforádió.hu

Foto: Magyar Kurir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.