0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

A “Ceau, Mozi!” temesvári filmfesztivál idei kiadását, amely július 15-18 között kerül megrendezésre, a román filmnek szentelik. A filművészeti eseményt a “Mia elmulasztja megbosszulását” (2020) című film nyítja meg, Bogdan Theodor Olteanu rendezésében, amely először kerül vetítésre Romániában.

Mivel a mozik bezárása miatt az új filmek nem kerülhettek a nyilvánosság elé, a “Ceau, Mozi!” fesztivál VIII. kiadásának célja a román mozi támogatása, és a filmkészítőknek lehetőséget adni arra, hogy filmjeiket fizikai vetítéseken mutassák be és találkozzanak a nézőkkel, hangsúlyozták a szervezők az Agerpres hirügynökséghez eljutatott köleményükben.

Így, a teljes program a válság által erősen sújtotta román mozira összpontosít, míg versenyre kizárólag a kezdős filmkészítők filmjeit tűzik, akiknek most minden eddiginél nagyobb támogatásra van szükségük. A verseny első két filmje: “Mia elmulasztja megbosszúlását” és ” Ottó, a barbár”, tavaly rangos nemzetközi fesztiválokon került bemutatásra, és most tekinthető meg a “Ceau, Mozi!” temesvári filmfesztiválon.

Az idei kiadás vizuális identítását Benedek Levente képzőművész biztosítja.

A filmvetítések a szabadban lesznek, de ha a helyzet megengedi, akkor bent, a moziteremben is sor kerül ezekre, a hatóságok által előírt egészségügyi szabályok betartásával.

A “Ceau, Mozi! az európai filmnek szentelt fesztivál, amelyet a Nagy Képernyő Egyesület és a Kulturális Film Egyesület szervezett.

A filmfesztivál stratégiai partnerei: a filmoktatási program koordinátora, a Contrasens Kulturális Egyesület, a “The Other Europe’s Cinema” program révén, és a Groupama Biztosító. A fesztivált támogatja a temesvári Francia Kulturális Központ, a Faber, a Bánáti Filharmónia, a temesvári La Două Bufniţe (Két bagolynál) független könyvesbolt, a bukaresti Balassi Intézet és Lengyel Intézet.

Forrás: agerpres.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto:agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.