0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Miután a bukaresti hatóságok megkezdték a közutak és közterek fertőtlenitését, az ország több városában is a polgármesterek hasonló intézkedéseket hoztak.

Marosváráhelyen, például, fertőtlenitették a játszótereket, a járdákat és az utcákat, és igy járnak el egy hónapon át.

Kolozsváron, a Polgármesteri Hivatal bejelentette, hogy naponta fertőtlenitik a játszótereket, az autobusz-megállókat és a közszállitási eszközöket.

Déván, ahol a város vezetősége karanténban volt koronavirus-fertőzés gyanúja miatt, a közutakat klórral fertőtlenitik.

Brassó polgármestere, George Scripcaru, közölte, hogy meghirdették a közbeszerzési eljárást hat tonna klór megvásárlására. „A fertőtlenitő anyagot a közterületek tisztitásával megbizott vállalat rendelkezésére bocsátjuk”, fűzte hozzá a polgármester.

Temesvár utcáit klóros vizzel kell lemosni a Vészhelyzetekért felelős helyi bizottság döntése értelmében.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala közölte, hogy a koronavirus-járvány terjedésének megelőzésére, egyebek mellett, felfüggesztették a közszállitást és fertőtlenitik a város utcáit.

Csak néhány páldát hoztunk fel arra,  hogy hogyan intézkednek a hatóságok a koronavirus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Másrészt, az Egészségügyi Világszervezet (OMS) a konvencionális mosószerek használatát ajánlja a közutak tisztitására. Ebben a pillanatban és a rendelkezésre álló tudományos ismeretek alapján nincs bizonyiték arra,  hogy a vegyszerek, fertőtlenitőszerek hatékonyan tisztitják az utcákat. Ellentmondásos információk vannak a hipoklorit-tartalmú oldatok használatáról és ennek virus-megsemmisitő hatásáról a külső felületeken (közutak) és a levegőben”, jegyezte meg az OMS romániai irodája, az egyik közösségi portálon közölt bejegyzésében.

Összeállitotta: Székely Dénes

Foto:stirileprotv.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.