0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Az összecsukható/szétszedhető kerékpárok minden típusú személyszállító vonaton kézi poggyászként, ingyen szállíthatóak, tájékoztatott kedden a román vasuttársaság utasszállító részlege (CFR Călători).

Az utasszállító részleg közleménye szerint, az utazási igények kielégítése érdekében pontosan meghatározzák a bringák szállítási lehetőségeit, hogy szabadidejét mindenki tetszés szerint tölthesse. Az összecsukható/szétszedhető kerékpárok ingyen szállíthatók, minden típusú vonaton, az 1. és a 2. osztályon, kézipoggyászként, a rendelkezésre álló helyek függvényében. A szét nem szedhető kerékpárok, fizetés ellenében, csak azokon a vonatokon szállíthatóak, amelyek e szolgáltatást biztosítják. Erről az érdekeltek interneten a Vonatmenetrend-Belső forgalom (Mers Tren Trafic Intern) és a Vásárolj online vonatjegyet (Cumpără bilete de tren online) ikonra klikkelve tájékozódhat bővebben. A szét nem szedhető kerékpárok szállításáért 15 lejes jegyet kell váltani, ami megtehető online,  a vonatállomások pénztárainál, illetve a vasúti jegyirodáknál.

A kerékpárral vonatra felszálló utasok a biciklik tárolására fenntartott helyiségek melletti fülkékben kapnak helyet.

A közlemény szerint a szervezett kerékpáros csoportoknak az indulás előtt legalább 72 órával kérvényt kell benyújtaniuk a biciklik szállításának megszervezéséért.

Amennyiben a vonat kapacitásának kihasználtsága megközelíti a 100 százalékot, a személyzet megtilthatja a biciklivel utazóknak, hogy felszálljanak, ha nem rendelkeznek kerékpárjeggyel.

Másrészt, ha a biciklivel utazó jegyellenörzéskor nem mutatja fel a kerékpárjegyet is, akkor a bringára, a kilóméterzónának megfelelően, nagyméretűpoggyász-díjat kell fizetnie (egy kerékpár 15 kg-nak számít).

A CFR ismételten felhívja a figyelmet, hogy az utazás alatt kötelező a védőmaszk viselése, akárcsak a peronokon és várótermekben.

Forrás: agerpres.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: monitorulcj.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.