Sikertelen a bevándorlók integrációja Európában

Az Európai Bizottság felmérése szerint a németek, a franciák és az olaszok kétharmada is úgy gondolja, hogy az integráció többnyire sikertelen. Egy másik felmérés pedig Németországban arról készült, hogyan szerepelnek a migránsok a nyelvvizsgákon. Az eredmények nem túl biztatóak. Minden második bevándorló ugyanis megbukott a vizsgán – közölte az M1 Híradója.

Minden második migráns megbukik az integrációs kurzusok végén – erről ír Deutsche Welle. A tanfolyamok célja, hogy a bevándorlók Németországban a hétköznapi élethez szükséges nyelvismerettel rendelkezzenek, valamint betekintést kapjanak a német kultúrába, történelembe, jogrendszerbe és megismerkedjenek a nemzeti értékrenddel.

Csakhogy a bevándorlók több mint fele az alapfokú nyelvvizsgatesztet sem tudja teljesíteni. Így a beilleszkedésüket segítő kurzusok többségében sikertelenek.

Az Európai Bizottság felmérésének eredményeit közlő portál, a Westmonster szerint a kutatás kalapácsütést jelent a nyílt társadalom ideológiájára.  Főként a bevándorlásbarát vezetésű EU-s tagállamokban a legrosszabbak a mutatók. Svédországban a megkérdezettek 73 százaléka, a franciák 64 százaléka és a németek 63 százaléka gondolja úgy, hogy képtelenek a beilleszkedésre a bevándorlók.

Magyar Idők információi szerint éppen Angela Merkel nyitott kapus menekültpolitikának az alacsony támogatottsága lehet az akadálya az európai menekültügyi rendszert szabályozó tervezetnek. Ugyanis Németország hátat fordított a dublini reformnak. Januárban a menekültügyi reform családegyesítési részére is nemet mondott Berlin. A LIBE-bizottság javaslata szerint ugyanis, ha egy menedékkérő azt állítja, hogy valamely tagállamban élnek rokonai, akkor ott kell elhelyezni. Ezt a tervezetet utasították vissza a németek.

Forrás:hirado.hu

Foto: PestiSrácok

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.