0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Az Európai Bizottság felmérése szerint a németek, a franciák és az olaszok kétharmada is úgy gondolja, hogy az integráció többnyire sikertelen. Egy másik felmérés pedig Németországban arról készült, hogyan szerepelnek a migránsok a nyelvvizsgákon. Az eredmények nem túl biztatóak. Minden második bevándorló ugyanis megbukott a vizsgán – közölte az M1 Híradója.

Minden második migráns megbukik az integrációs kurzusok végén – erről ír Deutsche Welle. A tanfolyamok célja, hogy a bevándorlók Németországban a hétköznapi élethez szükséges nyelvismerettel rendelkezzenek, valamint betekintést kapjanak a német kultúrába, történelembe, jogrendszerbe és megismerkedjenek a nemzeti értékrenddel.

Csakhogy a bevándorlók több mint fele az alapfokú nyelvvizsgatesztet sem tudja teljesíteni. Így a beilleszkedésüket segítő kurzusok többségében sikertelenek.

Az Európai Bizottság felmérésének eredményeit közlő portál, a Westmonster szerint a kutatás kalapácsütést jelent a nyílt társadalom ideológiájára.  Főként a bevándorlásbarát vezetésű EU-s tagállamokban a legrosszabbak a mutatók. Svédországban a megkérdezettek 73 százaléka, a franciák 64 százaléka és a németek 63 százaléka gondolja úgy, hogy képtelenek a beilleszkedésre a bevándorlók.

Magyar Idők információi szerint éppen Angela Merkel nyitott kapus menekültpolitikának az alacsony támogatottsága lehet az akadálya az európai menekültügyi rendszert szabályozó tervezetnek. Ugyanis Németország hátat fordított a dublini reformnak. Januárban a menekültügyi reform családegyesítési részére is nemet mondott Berlin. A LIBE-bizottság javaslata szerint ugyanis, ha egy menedékkérő azt állítja, hogy valamely tagállamban élnek rokonai, akkor ott kell elhelyezni. Ezt a tervezetet utasították vissza a németek.

Forrás:hirado.hu

Foto: PestiSrácok

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.