0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second
HUNGARY-NUCLEAR POWER PLANT-24
Sursa: 444.hu

A Blikk azt írta , június 14-i, szombati számában, hogy ismeretlenek ellopták egy autóból a Paksi Atomerőmű bővítésének titkos dokumentumait.

A rendőrség szombaton közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást indított lopás gyanúja miatt.
“Az ügyben a BRFK folytat nyomozást. A nyomozás érdekei miatt a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni”, közölte a zrt.
Az LMP és az Együtt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága foglalkozzon az üggyel, és a kormány számoljon be a történtekről.

A “Magyar Nemzet” idézte Hir Tv szerint a rendörség közölte a tv-csatornát, hogy nem tartalmazott minősített adatot az a laptop, amelyet március elején loptak el a paksi atomerőmű egyik vezetőjétől. A lap úgy tudja, a rendőrök végigjárták a forgalmasabb számítástechnikai üzleteket, hogy használt laptopok után érdeklődjenek – vagyis azt feltételezték, hogy a tolvaj túladott a gépen.

A Belgrád rakparton állt meg március elején a paksi atomerőmű egyik vezetője. Hordozható számítógépét a kocsiban hagyta, amelyet feltörtek, és elvitték belőle a táskát. A Blikk értesülése szerint a laptopban voltak a paksi bővítés egyes tervei.

“Ha valóban ez történt, és valóban megvan az a nemzetbiztonsági kockázat, hogy idegenek hozzáférjenek a Paks II. terveihez, akkor át kell gondolni, hogy azokat a részeit, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot rejtenek, újratervezzék. Azt semmiképpen nem gondolom, hogy emiatt kelljen leállítani a beruházást”, mondta Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Kérdései a többi ellenzéki pártnak is vannak.

„Bennünket is ledöbbent, hogy az adatkezelés ilyen módjával találkozunk” – mondta az LMP-s Sallai R. Benedek. A politikus az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában vizsgálná az adatlopást, amit a testület szocialista elnöke, Molnár Zsolt is támogat.

A paksi bővítést előkészítő társaság írásban közölte, hogy informatikai eszközeit különleges adatvédelmi rendszerekkel látta el. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy ha illetéktelenek próbálnak megnyitni egy fájlt, akkor az adatok azonnal törlődnek, a merevlemez pedig újraformázza magát.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eltűnt adathordozókon nem volt államtitoknak vagy üzleti titoknak minősülő anyag.

A laptop ellopásából a napokban lett hír. A Hír TV már március közepén értesült róla, kérdésünket fel is tettük a rendőrségnek, de választ azóta sem kaptunk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.