0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

budahazi_gyorgyTizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy Györgyöt kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. Közel 100 év fegyházat szabtak ki összesen a Hunnia-perben.

Budaházy Györgyöt bűnösnek ítélték meg “társtettesként elkövetett terrorcselekmény, felbujtóként testi sértés és kényszerítés bűntettében, mindezt bűnszervezetben elkövetve”. Tizenhárom év fegyházbüntetést kapott, feltételesen sem szabadulhat. 

A Hunnia-per minden vádlottja bűnös, közülük kettő kivételével mindenki terrorcselekmény bűntettében. A vádlottak 5-12 év közötti fegyházbüntetéseket kapnak, ami elképesztő mértékű. Külön döbbenetes, amikor kiderül, hogy a román állampolgárságú Sz. Endrét 10 évre ki is tiltják Magyarországról. Eddig egyébként még soha nem kellett “terrorcselekmény” kapcsán döntenie a bíróságnak.

A bíróság díszterme színültig megtelt, Budaházy Györgynek rengeteg szimpatizánsa eljött az ítélethirdetésre. Ott volt többek között Morvai Krisztina EP-képviselő, Toroczkai László HVIM-alapító és Jobbik-alelnök, Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője, Gaudi-Nagy Tamás, Sziva Balázs, Novák Előd és Pintér Tamás leendő jobbikos országgyűlési képviselő is.

A budapesti sajtó szerint, Budaházy Györgyöt, a Magyarok Nyilai Mozgalom elnökét 2009. június 17-én vették örizetbe terrorcselekmény vádjával. Budaházyt azzal vádolták, további öt társával együtt, hogy fegyverrel rálőtt egyik szenátor lakására és felgyújtotta a budapesti parlament egyik képviselőjének a házát, valamint azzal, hogy  2006 szeptemberében részt vett a kormányellenes utcai tiltakozásokban és erőszakos cselekedetekben, illetve a magyar televizió szákháza elleni támadásban. A törvényszék 2011. szeptember 30-án megszűntette Budaházy György és Szász Endre István közel két és fél éve tartó előzetes letartóztatását.

Az ügyészség szerint Budaházy 2007 folyamán az Ír Köztársasági Hadsereg mintájára létrehozta a Hunnia mozgalom elnevezésű szervezetet annak érdekében, hogy 2007-2009-ben terrorcselekményekkel, főként Molotov-koktélos támadásokkal az akkori szocialista-szabad demokrata kormánytöbbség politikusait és a lakosság velük rokonszenvező csoportjait megfélemlítse, és így befolyásoljon parlamenti döntéseket.

Szász Endre Istvánt azzal vádolják, tagja volt a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek, s ő készítette a robbantásokhoz használt bombákat.

Forrás: alfahir.hu, kuruc.info

Foto: www.szekelyhon.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.