0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

A kézdivásárhelyi Apor Péter Szakközépiskola teljes felújítását még a tavaly augusztusban megkezdődték.

A Regionális Operatív Program (POR) keretében finanszírozott, három és fél millió eurós beruházás az iskola külső-belső felújítása mellett a tantermek korszerű, a szakoktatáshoz szükséges eszközökkel való felszerelését is magában foglalja.

Constantinescu Herman igazgató bízik benne, hogy a teljes felújítás jövő tavaszra elkészül. „A kivitelező több fronton dolgozik, így nagyon jól halad. Reméljük, hogy a terveknek megfelelően, 2025 áprilisára befejeződik a munkálat”, nyílatkozta a székelyhon.ro portálnak az igazgató.

Az iskola pályázati forrásokat is igyekszik bevonni az intézmény fejlesztése érdekében. Kovászna megyéből egyedüliként nyertek támogatást az Országos Helyreállítási Alapból finanszírozott, a mezőgazdasági szakközépiskolák infrastruktúrájának fejlesztését célzó programban. A Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynöksége (AFIR) által kiírt pályázatra az ország 76 szakközépiskolája jelentkezett, amelyek közül 62 részesül a legfeljebb 650 ezer euró értékű, önrész nélküli finanszírozásban. Ugyanakkor a végéhez közeledik a 2018 őszén elindított ROSE-program is, amely révén az iskola 688 ezer lejt nyert az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól az iskolaelhagyás csökkentése és az érettségi vizsgán való átmentési arány növelése érdekében. „Új padokkal, okostáblákkal, laptopokkal szereltük fel a termeket, a tanárok pedig felkészítőket tartottak az érettségi előtt álló osztályoknak, és voltak évek, amikor érződött ennek a hatása”, fűzte hozzá az Apor Péter Szakközépiskola  igazgatója.

A diákok fejlesztését szolgálja az az Erasmus+ pályázat is, amely révén 16 tanulónak nyújtanak lehetőséget arra, hogy a nyáron Görögországban szerezzenek szakmai tapasztalatot. A kéthetes programban pincér/felszolgáló, valamint turisztikai dolgozó szakmában tanuló diákok vehetnek részt.

Forrás:szekelyhon.ro

Foto: Székelyhon

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.