0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

A magyar kormány azonnal reagált, hogy George Clooney amerikai szinész úgy állitotta be Orbán Viktor miniszterelnököt, mint a világban tapasztalható düh és gyűlölet példája – ami  a jövő disztópikus világát tárhatja fel előttünk -, és „abszurdnak” minősitette az amerikai sztár nyilatkozatát, közölte a Reuters hirügynökség.

Az index.hu szerint a kétszeres Oscar-díjas színész a GQ magazinnak, egyebek mellett, új filmjéről, a Midnight Sky-ról is beszélt, amelyben egy kutatót játszik, akinek az Északi-sarkról kell figyelmeztetnie űrhajósokat a Földön uralkodó állapotokra. Elmondja, hogy a filmet afféle meditációnak szánja arról, amit elveszítettünk, és bár nem a koronavírus-járvány idején forgatták, de jelen volt benne a gyűlölet és a düh, amelyet a történelemnek ebben a pillanatában a világon tapasztalni lehet.

„Elég, ha Bolsonaróra gondolsz Brazíliában vagy Orbánra Magyarországon” – fűzi hozzá, a brazil elnököt és a magyar kormányfőt említve példaként.

„Nézzenek körül. Sok a düh és a gyűlölet. Új filmem eseménye 2049-ben zajlik. Nagyon könnyen igy nézhet ki valóságunk, ha hagyjuk elgennyesedni az ilyen fajta gyűlöletet”, vélekedett az amerikai szinész.

Orbán Viktor, aki már több mint egy évtizede, hogy hatalmon van Magyarországon, olyan, általa illiberálisnak nevezett rendszert épitett ki, amely centralizált államra, lojális üzleti elittre és nacionalista kormányideológiára alapszik.

George Clooney nyilatkozatát kommentálva a közszolgálati televizióban, Farkas Őrs, a magyar kormány szóvivője, kijelentette, hogy az amerikai szinész átvette Soros migrációs politikáját, aki a „nyilt társadalom” hive és Orbán Viktor miniszterelnök régi ellenfele.

George Clooney szavai értelmetlenek, nincs logikája, irta Facebook-bejegyzésében Menczer Tamás külügyi államtitkár.

„George Clooney jó színész, tehát, tiszteletet érdemel, de…senkinek sem kellene úgy tekintenie rá, mintha világpolitikai orákulum lenne. Neki nyilván vannak súgói. Milyen súgói vannak? Ilyen súgói, ezt láthatjuk”, mondta hétfő este a politikus a HirTv egyik műsorában.

Az amerikai szinésszel kapcsolatos információk közléséig a Reuters hirügynökségnek nem sikerült kikérnie George Clooney véleményét.

Sajtóreferense révén az amerikai szinész hétfő este közleményt juttatott el a Telex.hu magyar hiportálhoz, amelyben leszögezte: „Orbán  propagandagépezete hazudik, és hogy Soros Györggyel csak egyszer találkozott”.

Szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle  tekintélyelvűség ellen, amelyet az Orbán-rezsim gyakorol. Nagyon kedvelem a magyar embereket. Az 1980-as években voltam ott először. A 2000-es évek elején tértem vissza, és a Dunaparton sétálgattam. Akkoriban Magyarország a demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt.”, mondta George Clooney.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Péterfy Tünde

Foto: newsmaker.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.