Új szelek fújnak a „magyar fronton?”


Orbán Viktor: ez a harc a végső, nem lehet lustálkodni, nem lehet nyegléskedni

 

Küzdelem, harc, az ország függetlenségének védelme – minden kongresszusi beszédet a harcra buzdítás töltötte ki a Fidesz 25. kongresszusán, ahol Orbán Viktor már arról szónokolt, a 2014-es választás lesz az utolsó nagy harc, és a győzelemért elvárja, hogy mindenki vegye ki a részét a munkából. Arra figyelmeztette a küldötteket, hogy óriási erők indultak be, hogy megtörjék jövőre Magyarországot, amely a rezsicsökkentéssel 100 és 1000 milliárdokat vesz ki különféle érdekek zsebéből. Orbán szerint a baloldal lényegében ezen nemzetközi erők hazai szálláscsinalója.
“Hallgass a szivedre, úgysem tehetsz mást” – kezdte beszédét Orbán Viktor egy régi dalból származó kampányszlogen felidézésével az eredmények ismertetése után a kongresszuson. Szerinte ez az jelenti, hogy nem lehet másra hallgatni, ha a hazáról van szó.
Mint a hvg.hu hirportál idézte miniszterelnök leszögezte „a  neheze a munkának most jön, mert a rezsicsökkentés nem egy egyszeri akció, nem fognak monopóliumokat eltűrni, ez ellen tenni kell. “Eddig sem voltunk az Európai Unió kedvencei, de a rezsicsökkentéssel végleg kihúztuk a gyufát” – mondta Orbán, aki szerint a 100 és 1000 milliárdos összegek miatt bankárok, multik fognak a kormányra, a Fideszre támadni, és ehhez minden eszközt, szövetségest külföldön és belföldön egyaránt fel fognak vonultatni. A kormány minden egyes akciója – mondotta – ugyanannak a háborúnak a része, és sok fronton győztek már, de “a nemzetközi helyzet fokozódik. A kormányzat egységes, a kétharmad sértetlen, ma már elég erősek vagyunk az ország megvédéséhez” – fejtette ki a miniszterelnök, hozzátéve: “nem vagyunk az Európai Unió szolgái, a magunk urai vagyunk”. Magyarország partnereirol igy vélekdett: „A partnerek azok a nemzetközi cégek, akik “megbecsülik a magyarokat”, velük stratégiai szerződéseket kötnek. “Azt nem mondhatom, hogy a rezsiharc lesz a végső, de 2014 a rezsiharc éve lesz” – hansúlyozta Orbán Victor, aki szerint minden egyes voksra szükség van, ehhez pedig “mindenkinek minden munkát el kell végeznie”, “nem lehet lustálkodni, nem lehet nyegléskedni”. Orbán szerint negyed évszázada harcol a függetlenségéért, de már csak egy csatát, a gazdasági függetlenség csatáját kell megnyerni.
A legkeményebben hangnemben Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke beszélt, úgy vélve, hogy a bizonytalan szavazókat nem szabad becsmérlő vagy durva szavak miatt elveszíteni. “Nincs buzizás, nincs szinglizés, nincs zsidózás” – figyelmeztetett, aki ennek alátámasztásához a pápát idézte.
Kósa Lajos, a Fidesz mésik alelnöke pedig megtalálta a párhuzamot a nácik és az MSZP között, mondván, ő úgy látja, jobb ország lenne Magyarország, ha az ellenfél morális alapokon állna, majd  arról kezdett beszélni, hogy az MSZP jogutódja az állampártnak, márpedig Németországban szerinte elképzelhetetlen lenne, ha a náci párt jogutódjai ülnének a berlini parlamentben. Szerinte azért kell “méretes zakót kapniuk” a szocialistáknak, mert soha többet nem lehetne egy posztkommunista párttal választásokat nyerni.
Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezető az uniós bürokráciát kritizálta. Azt mondta, két féle ország van az EU-ban: akik szabadon élnek, és akiket az uniós bürokraták irányítanak – az utóbbira példaként Görögországot hozta fel. Szerinte Magyarország nem hajolt meg szolgai módon, megadóztatták a bankokat és a multikat, tájékoztatott az emlitett forrás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.