0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője „Srácok, akkor ezt most játsszuk le! ” címet viselő nyílt levélben reagált arra, hogy kiderült: még tavaly ősszel több erdélyi önkormányzati vezető is nemet mondott Márki-Zay Péternek, amikor a magyarországi baloldali miniszterelnök-jelölt kilátásba helyezte, hogy Erdélybe látogatna. RMDSZ-es színekben tisztséget nyert nyolc elöljáró közös levélben jelezte, hogy a választásokig nem kívánja őt fogadni.

A baloldali politikus úgy véli, hogy az RMDSZ már maga szervezi a határon túliak szavazótáborát, majd csalással vádolta meg a Fideszt és követhetetlennek nevezte a levélszavazatok rendszerét. Korábban Ujhelyihez hasonlóan Márki-Zay is arról beszélt, hogy a nagyobbik kormánypárt a billegő körzetekbe akar költöztetni embereket, akkor úgy fogalmazott, hogy a kormánypárt szervezett választási csalásra készül.

Ezzel szemben éppen a baloldal miniszterelnök-jelöltje volt az, aki gyakorlatilag elismerte, hogy nemrég Londonban választási csalásra buzdította a külföldön élő magyarokat, miután azt kérte, hogy jelentkezzenek be a billegő körzetekbe, és ott voksoljanak.

Hát ez a baj, kedves István. Az erdélyi magyarok ismernek titeket, ezt a játékot lejátszottátok már, válaszolt a szocialista EP-képviselő levelére Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója a Mandineren.

Ahogy azt lapunk is közölte, a Székelyhon.ro portál birtokába jutott egy levél, amiben erdélyi magyar önkormányzati vezetők megüzenték Márki-Zay Péternek, a magyarországi baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének, hogy szerintük az erdélyi magyar közösség legitim képviselője Kelemen Hunor, így ha a baloldali erők a választási kampány részeként az erdélyi magyarokra is figyelmet fordítanak, elsősorban őt kell keresni.

„Tisztelettel jelezzük ugyanakkor, hogy az erdélyi magyarok nem felejtették el a népszavazást: december 5-e bűne nem évült el. Csalódást okoz számunkra, hogy önök úgy gondolják: december 5-e már a múlté. Ez számunkra egyértelműen azt jelzi, hogy önök nem érzik, milyen súlya és jelentősége volt a népszavazásnak a határon túli magyarság életében”, hangsúlyozták levelükben az erdélyi önkormányzati vezetők.

Forrás: magyarnemzet.hu

Foto: magyarnemzet.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.