0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Újból árverésre bocsátják a sepsiszentgyörgyi Bodoc szállodát, amely a helyi önkormányzat tulajdonában van. Ez alkalommal azonban sokkal előnyösebb feltételeket tűztek ki a potenciális befektetők számára, a kiinduló ár 900.000 euró lévén, tájékoztatott Tóth Birtan Csaba, a város alpolgármestere.

Ugyanakkor 500.000 euróról 300.000 euróra csökkentették a hatóságok által igényelt bankgaranciát, amelyet három részben kell visszafizetni, a szerződésben megjelölt feladatok teljesitésének függvényében, illetve megállapodtak abban, hogy az ingatlan más célra is felhasználható, fűzte hozzá az alpolgármester.

Tóth Birtan Csaba azt is elmondta, hogy ez év tavaszán tartott első árverésen három vállalat vásárolta meg a tender füzetet, de egyikük semm tett ajánlatot, mig az árverési feltételek felülviszgálása nyomán szemelőtt tartották az illető cégek javaslatait is.

„Az érdekelt cégek szerint egy ilyen kapacitású szálloda nem működhet hatékonyan Sepsiszentgyörgyön, ezért lehetőséget kell teremteni rendeltetési céljának módositására, azaz az ingatlan adjon helyet, például irodáknak, kulturális tevékenségeknek, vendéglőnek, de lakásoknak is”, deklarálta a helyi önkormányzat képviselője.

A volt sepsiszentgyörgyi Bodoc szállodát a város önkormányzata mintegy három évvel ezelőtt vásárolta meg Ioan Neculaie brassói üzletembertől, aki az ingatlant a volt Olt Turisztikai Társaság más aktiváival együtt 2003-ban vette meg,  amelyet abban az időben privatizálásra bocsátottak.

Az 1971 és 1972 között épitett Bodoc szállodát 2007-ben modernizálni akarták, de a munkálatok megkezdése után hamarosan leállt a folyamat és azóta is romokban áll a város szivében található tiz emeletes épület.

Eközben a tulajdonos csaknem 160.000 euró adósságot halmozott fel a helyi költségvetéssel szemben, s végül úgy döntött, hogy a szállodát eladja a város önkormányzatának, igy az üzletet 745.000 euróban kötötték meg.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Balázs Magdolna

Foto: Covasna Media

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.