0 0
Read Time:52 Second

Winkler Gyula, az RMDSZ Európai Parlamenti (EP) képviselője újabb alelnöki megbízatást kapott az Európai Parlament (EP) Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságában (INTA). Az INTA alakuló ülésén megválasztották a szakbizottság vezetőségét is, tájékoztatott az RMDSZ közleménye.

“Megtiszteltetés, de egyben nagy kihivás számomra, hogy újraválasztottak a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnöki tisztségébe. A globális kereskedelem jelenleg   kiszámíthatatlan időket él, ezért az INTA szakbizottsága fontos szerepet játszik az Európai Unió (EU) döntéseiben” – hangsúlyozta Winkler Gyula a szakbizottság alakuló ülését követően.

“Biztosak kell lennük abban, hogy a globalizáció mindenki számára előnyt jelent és hogy az európai iparágak, és ezen belül a román gazdaság, megfelelő védelembe részesülnek a nemzetközi piacon a tisztességtelen versennyel szemben”, hangsúlyozta az EP-képviselő.

“A kis- és középvállakozások érvényesülését óhajtom segiteni, hiszen ezeknek jobban ki kell használniuk az EU által megkötött kereskedelmi egyezmények előnyeit. A kereskedelemnek valóban magas hozzáadottértékű munkahelyeket kell létrehoznia, hangsúlyozta Winkler Gyula

A szerdai alakuló gyűlésen arról is döntöttek, hogy az INTA szakbizottsági elnöki tisztségét a továbbiakban is Bernd Lange (Németország, S&D) EP-képviselő tölti be.

Forrás:Ziare.com

Traducerea:Péterfy Tünde

Foto:Ziare.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.