0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Videópályázatot hirdetett meg a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Visit Hargita). A pályázatra jogi személyiséggel rendelkező vállalkozások jelentkezését várják, cél Hargita megye turisztikai imázsfilmjének elkészítése. A részleteket keddi sajtótájékoztatójukon ismertették a szervezők.

A vendéglátás és a turizmus megerősítésére, illetve szakmai képzésekre, bemutatkozásokra és a Visit Hargita sajátos tevékenységeire fordítja Hargita Megye Tanácsa a bányailletékekből származó félmillió és egymillió közötti bevételét – jelentette be Borboly Csaba megyeelnök a sajtóeseményen.

– Bizakodunk, hogy a felnövekvő nemzedék számára megéri itthon maradni, a turizmusban dolgozni összekötve a mezőgazdasággal és más területtel, ahol sok lehetőség számunkra. Az egészségturizmus az ez évi kiemelt tevékenység, amelynek jegyében minden téren zajlik egy tájékoztatásé és figyelemfelhívás. Zászlóshajó az újonnan nyílt borszéki fürdő- és wellnessközpont, de már azon is gondolkodunk, hogy mi legyen a következő – mondta az elöljáró. Hozzátette: a megye turizmusának fejlesztéséhez várják a partnereket is.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke rámutatott, az országos turisztikai stratégia alapjaiból látni,   a belföldi turisták 90 százalékát teszi ki a teljes idegenforgalomnak.

Ami az elköltött pénz mennyiségét illeti: a belföldi turisták költései adják ki az iparág bevételének 91,4 százalékát.

– Azt látjuk, hogy az elmúlt tíz évben nagyot fejlődött a turizmus Romániában, a minőségibb turizmus irányába mozdul el kép, amely azt jelenti, hogy az egy-két csillagos minősítéssel rendelkező szálláshelyekről áttevődik a hangsúly a három-négy csillagos minősítéssel rendelkező szálláshelyekre. Ez mindenképpen azt mutatja, hogy itt Hargita megyében is a minőségi szolgáltatásokra kell ráerősíteni. A Visit Hargita egyrészt a népszerűsítésben tud hatékony eredményt felmutatni. A hatékonyság egyik alapja az, hogy pontszerűen tudjuk népszerűsíteni Hargita megye turisztikai kínálatát – mondta Bíró Barna Botond. Hozzáfűzte: ehhez kapcsolódik a videópályázati felhívásuk is. Azt szeretnék, hogy a jogi személyiséggel rendelkező vállalkozások kreatív és dinamikus módon készítsenek olyan saját tartalmakból összeállított promovációs filmeket, amelyekkel Hargita megyét egyrészt az egészségturizmus, másrészt a család-barát szolgáltatások szempontjából tudják népszerűsíteni.

Bíró Barna Botond a sajtótájékoztató végén arról is beszélt, hogy a Visit Hargita applikációt több mint 17 ezren töltötték le, illetve a visithargita.com weboldalt több mint egymillióan keresték fel. Újságírói kérdésre elmondta, a becslések szerint tavaly 300 ezer turista látogatott Hargita megyébe. Országszinten a leglátogatottabb hely a tengerpart, turisztikailag közkedvelt város Brassó, Kolozsvár, Bukarest és Szeben.

Pályázati feltételek:

– a beküldött videónak 2–4 percesnek kell lennie;

– kizárólag a pályázó által készített felvételeket tartalmazhat;

– jelenjen meg benne az egészségturisztikai kínálat és a megye családbarát arca;

– legyen dinamikus, kreatív;

– tartalmazzon drónnal készített felvételeket;

– 6:9 képarány;

– 4K vagy Full HD felbontás (felhasználható ledfalon, tévéműsorokban, közösségi médiában);

– jogtiszta zene;

– nyelvfüggetlen imázsfilm, szöveg és feliratmentes;

– a Visit Harghita logó használata.

A versenyben jogi személyek vehetnek részt. Minden jelentkezőtől egy kisfilmet várnak a szervezők.

Díjazás:

  1. hely: 1500 euró – A videó felkerül a Visit Harghita felületeire (Facebook, YouTube), vetítésre kerül különböző turisztikai kiállításokon és Hargita megyei eseményeken, médiamegkeresések esetén televíziós műsorokban jelenik meg.
  2. hely: 1000 euró
  3. hely: 500 euró

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igényt tart a versenyen díjazott videók teljes körű felhasználására.

Beküldési határidő: 2023. július 28.

Forrás: hargitanepe.ro

Foto: Hargita Népe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.