0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nagy eséllyel már 2024 első negyedévében létrejöhet az adásvétel a legnagyobb magyarországi bankcsoport, az OTP BanK Nyrt. és a Transilvania Bank között,  nyilatkozták a névtelenségüket megőrizni óhajtó források a Bloombergnek, írja az Agerpres.

E két forrás szerint hamarosan bejelenthetik az üzletet, míg egy harmadik úgy értékelte, még az első negyedév vége előtt nyilvánosságra hozhatják a megállapodást.

Az OTP és a Transilvania, a legnagyobb román bank, közelebb került az üzlethez, miután a múlt héten találkoztak a két pénzintézet vezérigazgatói.

A megbeszélések tavaly év vége óta folynak, amikor a Transilvania Bank az utolsó fennmaradó ajánlattevőként jelent meg az egység megvásárlásáról folytatott tárgyalásokon. A budapesti székhelyű Concorde brókercég 350 millió euróra (381 millió dollár) értékelte az OTP romániai leányvállalatát.

Az OTP és a Transilvania képviselői nem kívántak nyilatkozni a megkötés előtt álló üzletről.

Az OTP, amely egy sor felvásárlással Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb bankjává nőtte ki magát, a kisebb piaci részesedéssel rendelkező egységek értékesítésére irányuló stratégia részeként döntött a romániai üzletág eladásáról.

Ez a legutóbbi romániai  tranzakció, amely közel került a lezáráshoz, miközben a nyugat-európai bankok igyekeznek terjeszkedni a régióban, hogy kihasználják a viszonylag gyorsabb gazdasági növekedést egy olyan országban, amelynek sikerült elkerülnie a recessziót.

Októberben az UniCredit állapodott meg az Alpha Bank helyi egységének megvásárlásáról, valamint a görög bankban lévő részesedéséről. Az Intesa Sanpaolo esetében szintén folyamatban van a romániai First Bank megvásárlása a magántulajdonostól.

Forrás: economica.met

Forditotta: Székely Dénes

Foto: Economedia

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.