A bukaresti kormány elfogadta a magyar-román határon átívelő együttműködési programot

interreg VA
Forrás:
www.timisoaraexpress.ro

A bukaresti kormány elfogadta  a magyar-román  határon átívelő együttműködési programot, amelynek összértéke 232 millió euró.  A 2014-2020-as időszakra szóló Interreg V-A elnevezésű program legnagyobb részét, 189 millió eurót közösségi, a többit pedig nemzeti forrásokból pénzelik, közölte az MTI. A két ország közös határvonalán négy-négy megye – román oldalon Szatmár, Bihar, Arad és Temes, magyar oldalon pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdu-Bihar, Békés és Csongrád megye – pályázhat meg pénzösszegeket a a határon túli megyékkel közös programok megvalósítására.

    Az Interreg V-A program egyebek mellett a határ átjárhatóságának javítása, a munkaerő mobilitásának segítése, az erőforrások közös felhasználása területén jelölt ki úgynevezett prioritási tengelyeket, amelyeknél az Európai Unió regionális fejlesztési alapjából hívható le a költségek 85 százaléka.

    A román kormány közleménye szerint a programot várhatóan májusban küldik meg jóváhagyásra az Európai Bizottságnak, amelynek döntése szeptemberre várható, így az első pályázatokat októberben írhatják ki.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.