0 0
Read Time:48 Second
EMI
Forrás: www.3szek.ro

Az erdélyi és a Kárpát-medencei magyarság jövője, és a kisebbségi érdekérvényesítés volt a Gyergyószentmiklós határában nemrég zárult EMI-tábor központi témája, tájékoztatott az MTI.

    Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület által 11. alkalommal megszervezett tábor a tusnádfürdői Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) mintájára kínált tájékozódási, művelődési valamint kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket a résztvevők számára. 

    Az előadások során idén is hangsúlyt kap az autonómia és a nyelvi jogok kérdése. A program keretén belül katalán és baszk meghívottak tartottak előadást népeik önrendelkezésért folytatott harcáról. Ugyanakkor részt vett Vona Gábort és Szávay Istvánt, a Jobbik elnöke és alelnöke, akik “A magyar megmaradás esélyei és lehetőségei az átalakuló Európában” című fórum előadói voltak.

A székelyföldi autonómiatörekvésekről tartandó szombati pódiumbeszélgetésen Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke és Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki szervezetének elnöke fejtette ki nézeteit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.