0 0
Read Time:59 Second

A kisvállalkozások mindegyikének 2000 eurós támogatást nyújt a kormány a beszállítókkal szembeni tartozásaik törlesztésére, illetve a bérleti- és a közműdíjak kifizetésére. Az intézkedés kivitelezésére a kormány 100 millió eurót különit el, áll az országos befektetési és gazdaságfellendítési terv keretében.

A kormány becslése szerint e támogatásba 50 ezer kisvállalkozó részesül.

A dokumentum értelmében összesen 350 millió eurót különít el a kabinet a szálloda- és vendéglátóipari (HORECA) ágazat, valamint a turizmus, szállítás és rendezvényszervezés terén tevékenykedő cégek megsegitésére. Vállalkozásonként legtöbb 125 ezer euró igényelhető a tevékenység újraindítására.

A kis- és középvállalkozások 200 ezer és egymillió euró közötti összegű támogatásban részesülnek a Regionális Operatív Program keretében, versenyképességük növelésére.

A kis- és középvállalkozások digitalizálására összesen 150 millió eurót tervez költeni kormány, mig a Star-Tech Innovation nevű program  keretében mintegy 42 ezer euróval támogatja az innovatív vállalkozások beindítását.

Mezőgazdasági és élelmiszer-ipari fejlesztésekre több mint 400 millió eurót fordit a kormány. Ugyanakkor egymilliárd eurót folyósit a települések gázelosztó hálózatainak kiépítésére.

2021 és 2027 között csaknem 20 ezer kilométernyi községi utat terveznek felújítani, mintegy 20 milliárd lejből, illetve hétezer kilométernyi megyei utat, 12 milliárd lejes támogatással. Az épületek energiahatékonyságának növelését 813 millió lejjel támogatja a kormány.

Forrás: Agerpres

Forditott: Péterfy Tünde

Foto:jurnalulolteniei.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.