A környezetvédelmi minisztérium megtériti a medve- és farkastámadások okozta károkat

A környezetvédelmi minisztérium bejelentette, hogy három millió lejjel pótolja meg saját büdzséjét a költségvetés kiigazitásakor a szigorúan védelmezett fajok – medvék és farkasok – által tett károk megtéritése végett. A legtöbb vadkár Kovászna és Hargita megyékben történt.

A környezetvédelmi minisztériumnak sikerült az emlitett összeget biztositania a költségvetés kiigazitásakor és a pénzügyminisztériummal való tárgyalás után benyújtania a szükséges dokumentációt. Igy, kitudja fizetni a már nyilvántartásba vett károkat –  mezőgazdasági terményekben, kisgazdaságokban okozott károk -, mégha a kifizetések legkevesebb két-három hetet is vesznek igénybe.

A kártéritések kifizetése fontos lépésnek számit a vadászati törvény parlamenti vitájában. A cél, olyan intézkedések elfogadása, amely megoldja a medve-ember kohabitációját.

A kártéritések kifizetését számos hargitai ember várja, már elég hosszú ideje.

Másrészt a pénzügyminisztérium alapokat különitett el a közigazgatási-területi egységek működtetésével járó kiadások fedezésére és az Országos Helyi Fejlesztési Program finanszirozására.

Összeállitotta:Becze Dénes

Foto:foter.ro

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.