0 0
Read Time:41 Second

A környezetvédelmi minisztérium bejelentette, hogy három millió lejjel pótolja meg saját büdzséjét a költségvetés kiigazitásakor a szigorúan védelmezett fajok – medvék és farkasok – által tett károk megtéritése végett. A legtöbb vadkár Kovászna és Hargita megyékben történt.

A környezetvédelmi minisztériumnak sikerült az emlitett összeget biztositania a költségvetés kiigazitásakor és a pénzügyminisztériummal való tárgyalás után benyújtania a szükséges dokumentációt. Igy, kitudja fizetni a már nyilvántartásba vett károkat –  mezőgazdasági terményekben, kisgazdaságokban okozott károk -, mégha a kifizetések legkevesebb két-három hetet is vesznek igénybe.

A kártéritések kifizetése fontos lépésnek számit a vadászati törvény parlamenti vitájában. A cél, olyan intézkedések elfogadása, amely megoldja a medve-ember kohabitációját.

A kártéritések kifizetését számos hargitai ember várja, már elég hosszú ideje.

Másrészt a pénzügyminisztérium alapokat különitett el a közigazgatási-területi egységek működtetésével járó kiadások fedezésére és az Országos Helyi Fejlesztési Program finanszirozására.

Összeállitotta:Becze Dénes

Foto:foter.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.