0 0
Read Time:40 Second


A decemberi parlamenti választásokon az RMDSZ egyik legismertebb politikusa, Frunda György nem jutott szenátori mandátumhoz. A választások után Victor Ponta miniszterelnök felkérte személyes tanácsadójának, amit elfogadott.
A nemzeti kisebbségek autonómiájának a megvalósulására utalva, portálunknak adott interjúban Frunda György kihangsúlyozta, hogy egyes RMDSZ-politikusok hibája, hogy csak a székelyföldi autonómiáról beszélnek és szorgalmazzák, hiszen más, erdélyi régiók is hasonló fontossággal birnak. Azok a magyar politikusok, akik csakis a székelyföldi autonómiáról beszélnek, vagy szándékosan teszik, hogy ne legyen belöle semmi, vagy rövid látóak, vélekedett a miniszterelnöki tanácsos.
Mint ismeretes, Frunda György sok éven át vezette a román parlament küldöttségét az Európa Tanácsban. Szenátori mandátum nélkül azonban nem folytathatja munkáját az Európa Tanács­ban. A miniszterelnöki tanácsos sajnálattal tekint vissza a múltba, hiszen munkáját sokan értékeltek. Minden bizonnyal az általa javasolt, megkezdett projekteket tovább viszik.

Balázs Magdolna
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.